Fredag 18 Jun
Stockholm

Snart kommer den nya funktionen till iPhone som alla väntat på

Snart kommer Apple förhoppningsvis lansera ett nytt mörkt bakgrundstema.
1 av 3
Snart kommer Apple förhoppningsvis lansera ett nytt mörkt bakgrundstema. Foto: TT
Och kan det mörka temat indikera att företaget också arbetat med att lansera en telefon med OLED skärm?
2 av 3
Och kan det mörka temat indikera att företaget också arbetat med att lansera en telefon med OLED skärm?. Foto: Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed without permission. / Richard Drew
Det tror många teknikintresserade på nätet i alla fall där flera rykten florerar.
3 av 3
Det tror många teknikintresserade på nätet i alla fall där flera rykten florerar. Foto: Eugene Hoshiko

Det har ryktats om att Apple jobbat på en av de mest efterfrågade funktionerna och nu har en programmerare hittat den, gömd i senaste uppdateringen.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ryktet har gått om att Apple arbetat på att ta fram ett mörkt bakgrundstema, men många har trott att företaget kommer vänta med lansering tills de även väljer att inkorporera en helt ny skärm i telefonen.

Skärmen som det viskas om i teknikvärlden om är en OLED skärm, som ska visa färgkontraster bättre och dessutom dra mindre batteri. I dagsläget finns OLED skärmar i TV-apparater

Men redan nu, i den senaste programuppdatering iOS 10, finns rester av kod som visar att Apple har arbetat med ett mörkt tema.

Programmeraren Andy Wiik hittade funktionen efter att ha lagt in koden i en iOS 10 simulator. Funktionen var i princip klar och skulle kunna förändra alla menyers utseende till svart.

Den nya funktionen är en stark indikator på att Apple kan arbeta med att ta fram en OLED skärm till någon av de uppkommande modellerna, dock antagligen inte till den nya iPhone 7 som ska släppas senare i höst.

Är du också pepp på nya iPhone7? I så fall kanske du vill läsa om Apple nya patent som visar en helt ny sorts skärmdesign, eller hur det ryktas hur iPhone8 kan komma att se ut.

Vill du ha ett mörkt bakgrundstema?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela