Instagram tänker lägga till en väldigt användbar funktion i sin kommande uppdatering.
Instagram tänker lägga till en väldigt användbar funktion i sin kommande uppdatering. - Foto: Giphy/Instagram

Den här nya uppdateringen till Instagram är något många längtat efter

Instagram planerar nu att inför sin senaste uppdatering lägga in en funktion som så många människor efterfrågat och längtat efter.


Instagram planerar i sin kommande uppdatering att ta ett ovanligt steg för att minska trakasserier och hat i sina användares kommentarsfält.

Företaget tänker nämligen göra det möjligt för användarna att själva filtrera sina kommentarsfält eftersom "olika ord eller fraser är stötande för olika människor". Det kommer också finnas ett alternativ som gör att en användare kan stänga av kommentarerna helt.

– Vårt mål är att göra Instagram till en så vänlig, rolig och framför allt, trygg plats för att uttrycka sig själv som möjligt, säger Instagrams talesperson för publiceringsregler Nicky Jackson Colaco till Washington Post.

Enligt henne har appen redan börjat låta konton med mycket kommentarer och många följare testa den nya funktionen. Detta för att företaget ska få så snabb och bra återkoppling på om systemet fungerar.

Det kommer också vara dessa konton som kommer få tillgång till filtret först, vilket kommer ske inom de kommande veckorna. Vanliga användare kommer istället kunna börja använda filtret inom de närmaste månaderna.

Appen som i dagsläget har 50 miljoner dagliga användare har dock fått kritik för att göra det möjligt att censurera information. Speciellt vid de tillfällen då personer vill läsa in sig på vad människor tycker i speciella frågor, något användare bör vara medvetna om kan komma att ske, skriver Washington Post.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en uppdatering till Pokémon Go som gjort flera personer helt förstörda då alla deras framsteg raderats.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ser du fram emot den här uppdateringen?
Tack för din röst!