Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
72
reaktioner idag

Nya uppgifter om iPhone 8 – så här kan den komma att se ut

Snart är det tio år sedan Apple släppte sin första iPhone. Många spekulerar nu därför i att det kommer att bli stora förändringar till nästa modell.

Ett av de mer spektakulära rykten om den kommande iPhonen är vad som kan komma att hända med skärmen.

Ryktena gör nämligen gällande att den kommande skärmen, som ska sträcka sig över hela ena sidan av telefonen, ska vara bågformad.

Exakt hur den böjning av skärmen ska se ut är ännu inte känt, men man spekulerar nu i att det kan komma se ut som på Samsungs Galaxy S7 Edge.

Samsungs Galaxy S7 Edge.

Ett av de mer spektakulära ryktena om den kommande iPhonen är vad som kan komma att hända med skärmen.

Bildkälla

Ryktena gör nämligen gällande att den kommande skärmen, som ska sträcka sig över hela ena sidan av telefonen, ska vara bågformad.

Exakt hur böjningen av skärmen ska se ut är ännu inte känt, men man spekulerar i att det kan komma att se ut som på Samsungs Galaxy S7 Edge.

Samsung Galaxy S7 EdgeSamsung Galaxy S7 Edge. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Det ryktas också att den kommande iPhonen ska komma i tre versioner och att den kommer att få en OLED-skärm – organisk ljus-emitterande diod – helt gjord av plast.

– Alla OLED-versioner av den nya iPhonen kommer att ha bågformade skärmar eftersom Apple bara har beställt plast-OLED och inte glas från Samsung Display, säger en källa till The Korea Herald.

Detta kan vara på både gott och ont.

Om den är gjord av plast håller den från att spricka, men skärmen blir samtidigt mycket lättare repad.

Det kan ju vara så att Apple också lyckats göra en variant som tar det bästa av de två världarna – alltså att skärmen är både okrossbar och orepbar.

AppleApple. Bildkälla: Pixabay

Fler nyheter om den kommande iPhone 8 som det ryktas om är bland annat att den kommer ha ögonscanning som gör att man kommer att kunna låsa upp telefonen med bara ögat.

Det ryktas också att iPhonens hemknapp kommer att bytas ut mot en digital tryckkänslig knapp – och att telefonen får trådlös batteriuppladdning, skriver brittiska Metro.

Bildkälla

Läs också om hur du ska göra för att din mobil inte ska dö när det är kallt ute.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Längtar du till iPhone 8?

Mer:

Trött på att mobilen dör? Slipp problemet genom att ta bort den här appen