Du kan själv få välja slut och handling för Netflix-program.
1 av 3
Du kan själv få välja slut och handling för Netflix-program. - Foto: TT Bild / Flickr
Det är en ny teknik som Netflix arbetar med.
2 av 3
Det är en ny teknik som Netflix arbetar med. - Foto: Shardayyy/Flickr
Den ska testas på barnprogram senare i år.
3 av 3
Den ska testas på barnprogram senare i år. - Foto: TT Bild

Netflix stora planer: Tittaren ska själv få bestämma slutet

Gillar du lyckliga slut? Då gillar du nog Netflix nya planer. I framtiden kan tittare själva få avgöra slutet.


En film eller serie som slutar dåligt kan vara riktigt irriterande. Det har Netflix tänkt på och planerar nu att göra det möjligt för tittarna att själva påverka handlingen i program de tittar på, skriver Daily Mail.

Som exempel skulle du själv kunna få vara med och bestämma om en intagen i fängelseserien Orange is the new black blir medlem i ett gäng eller inte.

Den här tekniken skulle också kunna göra det möjligt för Netflix-användare att välja att prinsessan Margaret gifter sig med Peter Townsend istället för att deras förhållande stoppas i serien The Crown.

netflix välj slutBildkälla: TT Bild

En källa säger att det här är något helt nytt och något som experimenteras med nu, skriver Daily Mail.

– Vi jobbar på förgrenande berättelser så du får faktisk göra val när du tittar. Allt innehåll kommer vara där, sen får folk gå igenom det på olika sätt, säger källan.

Det här skulle innebära att skådisar fick medverka i flera alternativ händelser så att tittare med hjälp av fjärrkontrollen kan avgöra hur händelserna utvecklas.

Netflix ska testa det här i en serie för barn med etablerade karaktärer. Om det blir lyckat planerar streamingtjänsten att fortsätt utveckla det för serier som riktar sig till vuxna.

Netflix VD Reed Hastings har bekräftat att företaget jobbar med interaktiva program:

– När du väl har interaktivitet kan du testa vad som helst, säger Hastings skriver Daily Mail.

Ditt Netflix-konto kan vara hackat, här kan du läsa mer om hur du vet om du är drabbad. Läs också mer om att du snart kan ladda ner program från Netflix.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du vilja kunna bestämma slutet själv?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Näringslivets känga till regeringen: Sluta snåla

Trots AI: Färre studenter fast för fusk

För andra året i följd minskar antalet studenter som stängs av eller varnas för fusk. Farhågorna om att AI-verktyg skulle leda till ökat fusk har alltså ännu inte besannats.

"Stöd" för Putin att ta nya riskabla beslut

Ett falskt valresultat ska visa att Vladimir Putin har haft rätt hela tiden. Och det öppnar för nya drastiska beslut. För att bryta ned Ukrainas försvar antas många nya ryssar behöva kallas in till invasionsstyrkorna.

Blinken till Mellanöstern för Gazasamtal

USA:s utrikesminister Antony Blinken reser till Saudiarabien och Egypten denna vecka för att diskutera ansträngningarna att få till en vapenvila samt öka hjälpsändningar i Gaza, uppger amerikanska UD.

Mest nedåt på Asienbörser

Ledande börsindex hade backat generellt i Asien efter omkring en halv dags handel på tisdagen, även om japanska index hade tagit igen lite av tidigare tapp efter beskedet om att den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år.

Ny studie om övergrepp förvånade forskare

Att utsättas för olika typer av övergrepp i barndomen ger en stark ökad risk för psykiatriska diagnoser senare i livet. Det bekräftas i en stor studie av svenska tvillingar.