Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
4674
reaktioner idag

Netflix stora planer: Tittaren ska själv få bestämma slutet

Gillar du lyckliga slut? Då gillar du nog Netflix nya planer. I framtiden kan tittare själva få avgöra slutet.

Du kan själv få välja slut och handling för Netflix-program.

Det är en ny teknik som Netflix arbetar med.

Den ska testas på barnprogram senare i år.

En film eller serie som slutar dåligt kan vara riktigt irriterande. Det har Netflix tänkt på och planerar nu att göra det möjligt för tittarna att själva påverka handlingen i program de tittar på, skriver Daily Mail.

Som exempel skulle du själv kunna få vara med och bestämma om en intagen i fängelseserien Orange is the new black blir medlem i ett gäng eller inte.

Den här tekniken skulle också kunna göra det möjligt för Netflix-användare att välja att prinsessan Margaret gifter sig med Peter Townsend istället för att deras förhållande stoppas i serien The Crown.

netflix välj slutBildkälla: TT Bild

En källa säger att det här är något helt nytt och något som experimenteras med nu, skriver Daily Mail.

– Vi jobbar på förgrenande berättelser så du får faktisk göra val när du tittar. Allt innehåll kommer vara där, sen får folk gå igenom det på olika sätt, säger källan.

Det här skulle innebära att skådisar fick medverka i flera alternativ händelser så att tittare med hjälp av fjärrkontrollen kan avgöra hur händelserna utvecklas.

Netflix ska testa det här i en serie för barn med etablerade karaktärer. Om det blir lyckat planerar streamingtjänsten att fortsätt utveckla det för serier som riktar sig till vuxna.

Netflix VD Reed Hastings har bekräftat att företaget jobbar med interaktiva program:

– När du väl har interaktivitet kan du testa vad som helst, säger Hastings skriver Daily Mail.

Ditt Netflix-konto kan vara hackat, här kan du läsa mer om hur du vet om du är drabbad. Läs också mer om att du snart kan ladda ner program från Netflix.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

Skulle du vilja kunna bestämma slutet själv?

Mer:

Kommer du igenom den här listan utan att spendera 500 spänn?