Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1413
reaktioner idag

Oh Snap! Den populära appen förlorar miljarder

Snapchat har släppt sin första kvartalsrapport. Av siffrorna att döma vill nog grundaren Evan Spiegel nu faceswappa med Mark Zuckerberg.

Det går inte alls så bra för Snapchat som VD:n Evan Spiegel (till vänster) och Bobby Murphy, medgrundare kanske hade hoppats.

Så här glada var de ändå när företaget introducerades på börsmarknaden.

Företaget redovisar en förlust på hela 2,2 miljarder dollar efter deras första kvartal.

Nyheter24 har tidigare skrivit om appen som antagligen snart kommer att dö ut. Nu ser det inte mycket bättre ut för Snap som precis släppt sin första kvartalsrapport någonsin, där siffrorna är långt ifrån positiva för företaget.

Det var 2 mars som företaget Snap Inc. introducerades på den amerikanska börsen. Trots att användarantalet sedan dess har ökat till 166 miljoner har siffrorna inte alls motsvarat förväntningarna. Till skillnad från fjolårets första period, där användarna ökade med 48 procent ligger samma siffra i år på 36 procent. Samtidigt redovisar företaget en förlust på hela 2,2 miljarder dollar.

Detta till trots växer fortfarande Snapchat snabbare än huvudkonkurrenten Facebook, vars användarantal ökade med 18 procent. Och frågar man företagets VD Evan Spiegel, verkar han förvånansvärt lugn.

– Du måste vara trygg med att folk kopierar dig om du gör bra saker. Men bara för att Yahoo har en sökruta betyder det inte att de är Google, har företagsledaren sagt enligt SVT.

Siffrorna skvallrar dock om att Snapchat bör göra något drastiskt för att inte förlora kampen mot Facebook. Och antagligen kräks Evan Spiegel mer än bara regnbågar just nu.

Så här såg det ut när Snap lanserade en ny funktion i april:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Älskar du Snapchat?

Mer:

Snapchats nya uppdatering – kan se snaps hur länge som helst