Det går inte alls så bra för Snapchat som VD:n Evan Spiegel (till vänster) och Bobby Murphy, medgrundare kanske hade hoppats.
1 av 2
Det går inte alls så bra för Snapchat som VD:n Evan Spiegel (till vänster) och Bobby Murphy, medgrundare kanske hade hoppats. - Foto: TT/Montage
Så här glada var de ändå när företaget introducerades på börsmarknaden.
2 av 2
Så här glada var de ändå när företaget introducerades på börsmarknaden. - Foto: Richard Drew/TT

Oh Snap! Den populära appen förlorar miljarder

Snapchat har släppt sin första kvartalsrapport. Av siffrorna att döma vill nog grundaren Evan Spiegel nu faceswappa med Mark Zuckerberg.


Nyheter24 har tidigare skrivit om appen som antagligen snart kommer att dö ut. Nu ser det inte mycket bättre ut för Snap som precis släppt sin första kvartalsrapport någonsin, där siffrorna är långt ifrån positiva för företaget.

Det var 2 mars som företaget Snap Inc. introducerades på den amerikanska börsen. Trots att användarantalet sedan dess har ökat till 166 miljoner har siffrorna inte alls motsvarat förväntningarna. Till skillnad från fjolårets första period, där användarna ökade med 48 procent ligger samma siffra i år på 36 procent. Samtidigt redovisar företaget en förlust på hela 2,2 miljarder dollar.

Detta till trots växer fortfarande Snapchat snabbare än huvudkonkurrenten Facebook, vars användarantal ökade med 18 procent. Och frågar man företagets VD Evan Spiegel, verkar han förvånansvärt lugn.

– Du måste vara trygg med att folk kopierar dig om du gör bra saker. Men bara för att Yahoo har en sökruta betyder det inte att de är Google, har företagsledaren sagt enligt SVT.

Siffrorna skvallrar dock om att Snapchat bör göra något drastiskt för att inte förlora kampen mot Facebook. Och antagligen kräks Evan Spiegel mer än bara regnbågar just nu.

Så här såg det ut när Snap lanserade en ny funktion i april:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
App
Relaterat
Älskar du Snapchat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tonåringar i rätten för hängningsmord

Indien ber kanadensiska diplomater resa hem

Indien har gjort klart att ett fyrtiotal kanadensiska diplomater måste lämna landet inom en vecka, uppger källor till Financial Times.

Svag krona gör statsskulden dyrare

Den svaga kronan gör den svenska statsskulden högre. För att minska valutarisken säljer Riksgälden svenska kronor, men statens bank tror inte att det ska pressa kronans värde.

Expert: Svårt för Armenien att överge Ryssland

Över 100 000 flyktingar från Nagorno-Karabach, en ilsken opposition som kräver hans avgång och en alltmer sviktande relation med Armeniens främsta allierade. Premiärminister Nikol Pasjinjan tvingas nu balansera mellan Ryssland och väst.

Höga odds för upptäckter om rymdens mysterier

Pyttesmå partiklar eller listiga material tros ha större chans att ge årets fysikpris än avlägsna galaxer och rymdmysterier. Tidigast klockan 11.45 i dag vet vi vem som tilldelats årets Nobelpris i fysik.

Lärare döms – sparkade elev i skrevet

1 timme sedan
En biologilektion på en gymnasieskola i Uppsala spårade ur i november förra året. Läraren tappade helt kontrollen över den stökiga lektionen och det slutade med att han sparkade en elev i skrevet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.