Tim Cook
1 av 6
Apples konferens anordnades under måndagen. - Foto: Marcio Jose Sanchez
Siri tar plats i hemmet via Homepod
2 av 6
Homepoden har redan hunnit bli en riktig snackis. - Foto: Marcio Jose Sanchez
Apple-vd:n Tim Cook
3 av 6
Apples VD Tim Cook visar upp deras nya Ipad Pro. - Foto: Marcio Jose Sanchez
Apples konkurrent till Amazon
4 av 6
Homepoden kommer bland annat kunna anslutas till Siri-funktionen. - Foto: Marcio Jose Sanchez
Ny dator från Apple
5 av 6
Imac Pro, en väldigt kraftfull och väldigt dyr dator. - Foto: Marcio Jose Sanchez
Nya satsningar från Apple
6 av 6
Nya Ipad Pro ska kunna redigera 4K-video. - Foto: Marcio Jose Sanchez

Här är alla nyheter som snart kommer från Apple

Apple presenterade en hel del nyheter – bland annat ett nytt operativsystem till iPhone och iPad som kommer i höst.


Det blev ingen iPhone 8 under måndagens två och en halv timme långa, årliga Apple-konferens i Kalifornien. Men för den som gillar teknik och häftiga prylar råder det ingen tvekan om att en hel del spännande nyheter utlystes av Apples vd Tim Cook med kollegor.

Här sammanfattar Nyheter24 det allra viktigaste bland årets nya produkter och uppdateringar. Konferensen kan ses i sin helhet via en stream från TIME.

Homepod

Apples utmanare till produkter som Amazon Echo och Google Home. För den som inte vet vad det innebär så handlar det om en "smart högtalare" eller en digital assistent som ska göra din vardag i hemmet lite enklare. 

Det här genom att vara kopplad till Siri och alltså hela tiden lyssna efter ifall du behöver hjälp med någonting, som till exempel en väderleksrapport eller att sätta igång musik.

Snart kommer Homepod. Bild: TT

Priset för en Apple Homepod kommer att hamna kring cirka 4000 kronor och Tim Cook lovordar produktens ljudkvalitet som blir bättre genom att högtalaren känner av i vilket slags rum den står i och anpassar sig utefter det.

iMac Pro och iPad Pro

Nya iMac Pro och iPad Pro är ungefär vad som varit väntat – kraftfullare versioner av de redan existerande produkterna. Men hur kraftfullt det egentligen är kan komma att chocka dig.

iPad Pro – en surfplatta med en skärm på 10,5 tum – är till exempel så pass stark att den kommer klara av att redigera 4K-videos, rendera 3D-bilder och spela spel med en 40% bättre bilduppdatering än tidigare.

Det går framåt i utveckligen. Bild: TT

iMac Pro är också den imponerande. Den billigaste varianten av den kommer att kosta runt 5 000 kronor, vilket förmodligen säger en hel del. 

Datorn kommer att kunna ha upp till 18 kärnor och spås bli en riktig värsting. Den kommer att anlända i den nya färgen rymdgrå och släppas någon gång i december.

Apple Pay

Apple Pay har visserligen redan börjat rulla ut i vissa länder, men då som en slags ersättare till fysiska bankkort. Nu ska Apple bygga ut tjänsten rejält och bli en utmanare till tjänster som Swish. Det är genom att låta Apple-användare skicka pengar fram och tillbaka mellan varandra i iMessage-appen med ett enkelt tumavtryck som säkerhetsåtgärd.

Den nya Apple Pay-funktionen funktionen blir en del av iOS 11, som Apple också utannonserade en förhandsversion av. 

De visade i samma veva upp nya Mac OS High Sierra och berättade om utökat stöd för augmented reality (alltså när digitala objekt läggs till i verkligheten genom mobilkameran eller särskilda glasögon, en funktion som bland annat Pokémon Go och Snapchat-användare redan har kunnat utforska).

iOS 11 kommer enligt planerna att släppas under hösten.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du sugen på någon av Apples nya produkter?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.