En stor läcka tros ha avslöjat de största nyheterna rörande nya "iPhone X".
En stor läcka tros ha avslöjat de största nyheterna rörande nya "iPhone X". - Foto: Twitter/TT (montage)

Stor läcka avslöjar allt du behöver veta om nya iPhone

En massivt stor läcka väntas ha avslöjat flera hemligheter om den kommande iPhone-modellen som tros få namnet iPhone X.


Tisdagen den 12 september väntas bli en milstolpe för Apple, då de väntas presentera sin kommande telefon som har ryktats heta iPhone 8. Tidigare har företaget lyckats hålla mycket hemligt inför sina officiella event, men inte den här gången.

Flera spännande nyheter tros nämligen redan ha läckt. Flera medier, däribland BBC, skriver att "den största läckan någonsin" inkluderar bland annat namnet på den nya modellen som innehåller flest nyheter – iPhone X

De övriga två modellerna som väntas att bli presenterade, iPhone 8 och iPhone 8X, väntas mer bli som uppdateringar av iPhone 7.

Twitter. Det här ryktas vara (eller likna) en av modellerna som ska släppas under tisdagen.

Genom att det nya operativsystemet iOS 11 blev tillgängligt för två tech-journalister tror man sig redan nu känna till många av de stora nyheterna som väntas presenteras under tisdagen.

Hemknappen och kameran

Bland annat väntas hemknappen helt försvinna och ersättas med en sensor som känner igen gester och ansiktsuttryck. Dessutom väntas en uppdatering för kameran där mer utvecklade 3D-funktioner kommer finnas tillgängliga.

Twitter. På ett liknande enkelt sätt som TouchID väntas kommande "FaceID" gå att ställa in.  

Skärmen

Det väntas också komma en rejäl, modern OLED-skärm till X-modellen. Allt för att få en bättre upplösning och upplevelse för användaren. 

"Animoji"

Vad har vi mer då? För den emoji-älskande individen ryktas det komma en funktion där du via kameran kan få en vald emoji "att röra sig". Med andra ord – om du rör på ögonbrynen så kan du få exempelvis bajs-emojin att härma dina rörelser.


Twitter

Färger

När det kommer till färgerna väntas det finnas fyra färger – däribland en version som "speglar sig". Det ryktas som att den populära färgen "rose gold" helt kommer sluta tillverkas.

Twitter


Priset

Priset ryktas blir dyrare än tidigare modeller. Nämligen mellan 9 000 och 11 000 svenska kronor.

Om företaget löst problemet med att kunna ladda telefonen och lyssna med originalhörlurarna samtidigt är också oklart.

Det här vet vi redan:

På sin hemsida har Apple redan avslöjat några nyheter som kommer till operativsystemet iOS 11:

  • Boomerang-liknande bilder i kameran som "studsar" – som en uppdatering av deras nuvarande "live-foton".
  • Siri ska lära sig att "live-översätta" vilket skulle kunna vara användbart om du befinner på resa och behöver fråga om en närliggande restaurang exempelvis.

  • Funktionen "Stör ej" ska verkligen inte störa dig så du inte får några notiser när du är ute och kör bil.

  • Tangentbordet kan "krympa" så att tangenterna ligger närmare varandra om du bara skriver med en hand. 
  • Kontrollcentret kommer utvecklas så att det lär sig vilka appar du använder oftast – så att du får de närmare till hands.

Efter att den här "stora läckan" kommit ut ryktas det vara riktigt sura miner på Apple-kontoret i Silicon Villey. 

– Jag är i princip säker på att det här inte är ett misstag, utan en medvetet bitter handling av en ensam Apple-anställd. Flera hemligheter förstördes genom den här läckan än genom någon tidigare läcka i Apples historia, säger John Gruber på bloggen Daring Fireball skriver The Guardian.

Det ryktas utöver en ny iPhone-modell också komma nya versioner av EarPods och Apple Watch. 

Än så länge är ingenting garanterat trots att läckorna beskrivs som massiva. Men håll ut tills eventet äger rum på tisdag den 12 september!

Twitter

TV: Nu kan Apple sluta tillverka iPhone i färgen vi alla älskar:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du pepp på en ny iPhone?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.