Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1876
reaktioner idag

Med nya iPhone-uppdateringen kan du spela in allt

Igår blev iOS 11 tillgänglig för iPhone-användare. Den kommer med en funktion som kan spela in allt – även hemliga snaps och videosamtal.

iPhone

Okej, så Apples senaste uppdatering för iPhone, iOS 11, blev som sagt tillgänglig igår. Med den kom massa nya mer eller mindre användbara funktioner.

Och av de nya grejerna du kan göra med din iPhone är MAJOR. Du kan nämligen med ett par enkla knapptryck spela in precis allt som händer på din skärm. Ja, du läste rätt – allt. 

Det innebär alltså att bilder som skickas på Snapchat, videosamtal och annat kan spelas in utan problem. Och ibland utan att avsändaren vet om det (vi provade).

Som tur är känner Snapchat igen när någon gör en skärminspelning, vilket ju är tur! Om någon filmar av din snap får du en notis, precis som när någon tar en skärmdump.

Värre är det med facetime. Där får den andra personen inte veta att den andra spelar in. Så tänk på det om du tänker vara naken eller berätta hemligheter eller något över videosamtal!

Så, hur gör man då?

Jo, så här:

1. Ladda ner nya iOS 11 :)

2. Gå in på inställningar.

3. Välj kontrollcenter.

4. Välj "anpassa reglage".

5. Tryck på +-tecknet bredvid "skärminspelning".

6. Nu kan du komma åt inspelningsknappen genom att swajpa upp. 

7. Om du vill spela in är det bara att trycka på knappen! Vill du ha ljud med kan du hålla in knappen innan du börjar och välja ljud.

Svårare än så är det inte!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Visste du det här?

Mer:

7 tecken på att din Facebook hindrar dig från att få jobb