Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Varningen: Uppdatera inte din iPhone

- 27/09/2017, 13:02 -

Är du exalterad inför att uppdatera din iPhone? Det borde du verkligen vänta med.

Det är inte bara nya iPhones som Apple har lanserat. Förra veckan släppte företaget även ett nytt operativsystem, iOS 11, till mobilerna.

Med uppdateringen kom en ny design och gränssnitt liksom en del nya funktioner, som möjligheten att spela in ALLT på mobilen.

Men nu en drygt en vecka senare varnar användarna för uppdateringen. Den fungerar nämligen inte riktigt bra än, skriver Forbes.

Det beräknas vara flera miljoner iPhone- och iPad-användare som redan har hunnit uppdatera till operativsystemet.

Med iOS 10 kunde mobilen användas i 240 minuter utan att den laddades ur. Med den nya uppdateringen klarar den knappt 96 minuter. Alltså tar batteriet slut mer än dubbelt så fort numera.

Fram tills Apple själva har löst problemet (måtte de göra det snart, eller hur?) rekommenderas att man stänger av platstjänster samt vilka appar som kan köras i bakgrunden.

Detta görs genom Inställningar > Allmänt > Bakgrundsuppdatering. Genom att stänga av vilka appar som kan uppdateras automatiskt kan du förbättra batteritiden på telefonen.

Det bästa alternativet kan dock vara att sätta på strömsparsläget. 

Många har märkt en förbättring när de har återställt till fabriksinställningar, men det finns en hake: alla appar, data och inställningar försvinner. Detta eftersom du inte kan återställa telefonen till den tidigare kopian, skriver Forbes.

De senaste åren har många av Apples operativsystem krånglat. Om du inte har uppdaterat telefonen kan det smartaste vara att vänta tills iOS 11.1 kommer. För det lär ju vara snart.

Tv: Apple har presenterat sina nya iPhone-modeller – så ser de ut

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.