Söndag 5 Dec
Stockholm

Därför måste du kanske vänta ett tag med att köpa iPhone X

Rykten ekar rörande släppet av iPhone X. Den kan försenas.
1 av 3
Rykten ekar rörande släppet av iPhone X. Den kan försenas. Foto: TT
Anledningen tros vara en "ekonomisk fördel" för Apple och...
2 av 3
Anledningen tros vara en "ekonomisk fördel" för Apple och... Foto: TT
Problem med True Depth-kameran.
3 av 3
Problem med True Depth-kameran. Foto: TT

En ny analys skvallrar om att det kommer bli riktigt svårt att få händerna på en iPhone X redan i november.

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 27 oktober smäller det. Då kan alla som känner för det förhandsboka den väldigt omsnackade iPhone X som kommer till handeln den 3 november. Tidiga analyser visar redan nu att många som redan har en iPhone är sugna på att uppgradera till senaste modellen som du kan läsa precis ALLT om här.

TT

Men kanske ska du chilla lite med att hoppas på telefonen redan till jul. 

Den ansedda säkerhetsanalytikern Ming-Chi Kuo har nämligen skrivit en intern analys, som MacRumors fått tag på, som skvallrar om att försäljningen inte kommer dra igång ordentligt förrän nästa år. 

Förutom att det handlar om en ekonomisk förutsägelse som kan leda till att Apple tjänar mer pengar, så skvallras det även om eventuella tekniska problem. Det är kamerasystemet TrueDepth som tros spöka och som kommer kikas på ordentligt till 2018.

Pixabay

Forbes skriver att det här skulle kunna göra det riktigt svårt att få händerna på en sprillans ny telefon redan 2017, eftersom det kan bli så att de som kommer ut nu endast kommer i en väldigt liten upplaga. Om det stämmer får vi snart se. Men kanske ska du inte få upp hoppet om en "tia" under granen.

Apple i Sverige verkar dock inte känna till ryktena.

– Det senaste från Apple är det som blev sagt i och med presentationen i september. Någon mer uppdaterad information rörande releasedatumet har vi inte än, säger Andreas Rødland, presskontakt vid Apple Sverige, till Nyheter24.

TT

Det verkar också som att den går att förhandsbeställa på Apples hemsida. Så visst kan det bara vara lösa rykten – eller så får vi reda på något annat om en dryg månad.

TV: Apples viktigaste nyhet på tio år – här är allt du behöver veta om iPhone X

[youplay:sp,71,138585,000,0

Vill du ha en iPhone X?
Tack för din röst!
Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela