Rykten ekar rörande släppet av iPhone X. Den kan försenas.
1 av 3
Rykten ekar rörande släppet av iPhone X. Den kan försenas. - Foto: TT
Anledningen tros vara en "ekonomisk fördel" för Apple och...
2 av 3
Anledningen tros vara en "ekonomisk fördel" för Apple och... - Foto: TT
Problem med True Depth-kameran.
3 av 3
Problem med True Depth-kameran. - Foto: TT

Därför måste du kanske vänta ett tag med att köpa iPhone X

En ny analys skvallrar om att det kommer bli riktigt svårt att få händerna på en iPhone X redan i november.


Den 27 oktober smäller det. Då kan alla som känner för det förhandsboka den väldigt omsnackade iPhone X som kommer till handeln den 3 november. Tidiga analyser visar redan nu att många som redan har en iPhone är sugna på att uppgradera till senaste modellen som du kan läsa precis ALLT om här.

TT

Men kanske ska du chilla lite med att hoppas på telefonen redan till jul. 

Den ansedda säkerhetsanalytikern Ming-Chi Kuo har nämligen skrivit en intern analys, som MacRumors fått tag på, som skvallrar om att försäljningen inte kommer dra igång ordentligt förrän nästa år. 

Förutom att det handlar om en ekonomisk förutsägelse som kan leda till att Apple tjänar mer pengar, så skvallras det även om eventuella tekniska problem. Det är kamerasystemet TrueDepth som tros spöka och som kommer kikas på ordentligt till 2018.

Pixabay

Forbes skriver att det här skulle kunna göra det riktigt svårt att få händerna på en sprillans ny telefon redan 2017, eftersom det kan bli så att de som kommer ut nu endast kommer i en väldigt liten upplaga. Om det stämmer får vi snart se. Men kanske ska du inte få upp hoppet om en "tia" under granen.

Apple i Sverige verkar dock inte känna till ryktena.

– Det senaste från Apple är det som blev sagt i och med presentationen i september. Någon mer uppdaterad information rörande releasedatumet har vi inte än, säger Andreas Rødland, presskontakt vid Apple Sverige, till Nyheter24.

TT

Det verkar också som att den går att förhandsbeställa på Apples hemsida. Så visst kan det bara vara lösa rykten – eller så får vi reda på något annat om en dryg månad.

TV: Apples viktigaste nyhet på tio år – här är allt du behöver veta om iPhone X

[youplay:sp,71,138585,000,0

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha en iPhone X?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Swish förändring – för att skydda dina pengar

Ny mobiliseringslag undertecknad av Zelenskyj

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har skrivit under en delvis kontroversiell ny mobiliseringslag, meddelar regeringen i Kiev.

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

Maria Friström, 43, bytte bana och började flippa bostäder för miljonbelopp. I en intervju med Nyheter24 berättar hon om misstagen man ska passa sig för och den enkla renoveringen som kan höja värdet på din bostad.

Årets nya Ikea-möbler för gamers, som du måste blåsa upp själv

Ikea lanserar en möbelkollektion för dataspelare, som ska vara lättare att plocka fram och städa undan – för en gamingcommunity som vuxit upp.

Riksrätt i senaten för Bidens minister

Har USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet "medvetet och systematiskt" underlåtit att hålla gränsen mot Mexiko säker? Republikanerna i representanthuset anser det och skickar därför ett riksrättsåtal till senaten. Men där väntas processen mot Alejandro Mayorkas avslutas illa kvickt.

L: Inför maxtak i skolan

Liberalerna vill införa ett maxtak för klasstorlekar i skolan. Det ska inte vara ett lotteri i skolan som man möts av alltför ofta i dag, säger partiledaren Johan Pehrson.