Idag lanseras Apple Pay – här är allt du behöver veta

Apple Pay lanserades i Sverige under tisdagen. Men den är långt ifrån tillgänglig för alla.


Surret har varit högt när det kommer till Apple Pay. Efter starten i USA och Storbritannien har tjänsten äntligen kommit till Sverige efter tre års tid. Men vad i hela friden är det egentligen?

Jo, om du följer den här lilla guiden så kommer du begripa lite av vad det handlar om (med risk för att bli lite besviken...):

Steg 1

Du behöver en iPhone, en iPad eller en Apple Watch samt tillgång till en hyfsat stabil internetuppkoppling. 

Steg 2

Du måste koppla ditt kort till appen Wallet som finns som standard i alla Apples produkter. Sen måste du registrera ett kort som det finns cash på. Men en viktig brasklapp – det funkar bara om du har rätt kort och rätt bank.

Steg 3

Det funkar alltså bara om du har Visa eller Mastercard kopplat till Nordea eller ST1. 

Steg 4

Om du lyckas hitta en butik som erbjuder Apple Pay så håller du enkelt fram din Apple-produkt mot terminalen och godkänner genom ditt Apple ID eller en kod som du valt. Mer kan du läsa på Apples hemsida.

Men var kan jag handla då?

Det här är ju lite av problemet att butiken måste skaffa Apple Pay som betalningsmetod. Det som är klart är att det fungerar med alla kontaktlösa terminaler som accepterar Visa. Även för Mastercard ska det fungera från och med idag. 

Redan idag fungerar det också med exempelvis iZettles kortterminaler.

TT

Så Apple Pay är vid lanseringen idag inte tillgänglig för den breda massan, men håll ut. Inom kort kan metoden revolutionera världen. 

Läs mer om allt nytt som på senaste tiden kommit till din iPhone här. Eller läs här om varför du kanske får sitta snällt och vänta länge på att lägga händerna på en sprillans ny iPhone X.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du pepp på Apple Pay?
Tack för din röst!