- Foto: Pixabay/Instagram/TT/Snapchat (Montage: Simon Lundberg/N24)

Snapchat kommer snart helt göras om – det här kommer hända

Du kommer inte känna igen Snapchats klassiska utseende när förändringen gått igenom.


Snapchat lyckas fortfarande hålla sig relevant trots hård konkurrens från bland annat Instagram. Hur länge de lyckas hålla sig levande är ju frågan och här kan du läsa om några anledningar till att appen snart kan försvinna.

TT

Om vi kollar på hur företaget Snap går så går det kort sammanfattat riktigt dåligt. Nyligen så presenterades vinstsiffrorna som var långt under vad som förutspåtts. Och just därför kände det nu ikoniska sociala mediumet att det var dags för en förändring.

En rejäl förändring med fokus på den äldre målgruppen.

Företagets vd Evan Spiegel gick nyligen ut och berättade att tydligen så är appen "svår att förstå och krånglig att använda" och då särskilt för äldre, enligt The Verge. Just därför vill han att Snapchat ska bli lättare att använda.

Framtidens Snap-mormor? Bildkälla: Snapchat/Pixabay (Montage: Simon Lundberg/nyheter24)

För att summera så kommer det inom kort en stor uppdatering – som kommer att betyda att ni som är vana snappare inte kommer känna igen appen. Designen kommer förmodligen att se helt annorlunda ut.

Målet är att det ska bli lättare att förstå och använda alla funktioner som Snapchat erbjuder. Spiegel tror till och med att det skulle kunna innebära att gamla fans inte kommer gilla uppdateringen:

"Det finns en stor chans att den nya designen på vår app kommer att vara störande för vårt företag på kort sikt, och vi vet ännu inte hur våra vana användares beteende kommer att förändras efter uppdateringen. Vi är villiga att ta den risken för vad vi tror kommer gynna oss på lång sikt", skrev han i ett uttalande.

Pixabay/Snapchat (Montage Simon Lundberg/Nyheter24)

Ytterligare en intressant aspekt är att, likt Instagram och Facebook, Snapchat vill använda sig av algoritmer för att påverka vilka stories du kommer se. Istället för att stories dyker upp i kronologisk ordning kollar nu appen på att istället använda en algoritm för att användaren "ska hitta stories som är anpassade för rätt användare", som i ditt Insagram-flöde.

Kort sammanfattat så kommer det till en början handla om vilket redaktionellt innehåll och vilken reklam du kommer att få se i appen. Men det är inte, enligt TechCrunch, omöjligt att appen i framtiden kommer att göra det lättare att hitta vänner och ämnen som snapparen bryr sig om. Exempelvis göra det enklare att hitta idoler eller influencers som man bryr sig om.

Vi väntar med spänning på vad som kommer hända med Snapchat. Som tur är var ryktet att appen helt kommer försvinna bara ett elakt skämt – det kan du läsa om här.

Frågan är hur alla Snapchat-fans kommer reagera – för i Sverige finns det riktigt hängivna snappare. Här kan du se en lista på vilka som har Sveriges högsta score på Snapchat.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Använder du Snapchat varje dag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.

Lyft för amerikansk försvarsjätte

1 timme sedan
Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin lyfte försäljningen med 14 procent under första kvartalet. Fler leveranser av flygplan av typen F16 och F35 och missilsystem bidrog till det.

Klart ja till nya budgetregler i EU

1 timme sedan
Trots protester från fackförbund och många partier och ledamöter till vänster ger EU-parlamentet tummen upp för EU:s nya budgetregler.