Onsdag 8 Dec
Stockholm

iPhone X och 8 har problem med buggar – det här ska du göra

Ett jobbigt problem är att iPhone X slutar fungera i kyla...
Ett jobbigt problem är att iPhone X slutar fungera i kyla... Foto: TT/Emojipedia/Apple (Montage: Simon Lundberg/Nyheter24)

Både iPhone X och iPhone 8 har haft flera buggar och problem. Vi har samlat snackisarna – och vad du ska förvänta dig om du stöter på felen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Error. Error. Otaliga användare av nya iPhone X har i panik försökt hitta svaret på varför deras nya älskade telefon beter sig konstigt. Sanningen är att det finns flera problem som spökat när det gäller både den hajpade tian – och nya iPhone 8.

Vi har samlat kända fel på de omåttligt populära telefonerna – och en lägesrapport på vad som skulle kunna vara lösningen på buggarna. 

"Coldgate"

TT/Apple/Emojipedia (Montage Simon Lundberg/Nyheter24)

Nyligen uppdagades att iPhone X beter sig konstigt när temperaturen faller – exempelvis om du bor i Sverige och går utomhus. Bland annat delade flera användare på forumet Reddit och i MacRumors kommentarsfält med sig av sina bekymmer. 

Problemet är alltså att skärmen (ironiskt nog) fryser och inte vill svara på minsta lilla swipe efter att den utsatts för utomhustemperaturer. Det hela beror faktiskt på ett fel i mjukvaran.

Lägesrapport: Apple ska, enligt The Loop, kolla närmre på just det här felet och menar att det är ett av felen som kommer åtgärdas i en "framtida uppdatering av mjukvaran". De har sedan tidigare skrivit att deras telefoner funkar bäst mellan 0 och 35 grader – så se till att inte ha den för länge utomhus i den svenska vintern, we guess? Felet ska inte vara särskilt långvarigt så om du tar ett djupt andetag ska telefonen återgå till normalt inom sekunder (eller minuter).

Batteriproblemet

TT/Apple (Montage: Simon Lundberg/Nyheter24)

iOS 11 fick sig en sågades rejält när det visade sig att batteritiden (eller batterinivån) sjönk drastiskt på väldigt kort tid. Enligt Forbes så tog inga betatesten av operativsystemet tag i "batteriproblemen". 

Lägesrapport: Apple jobbar kontinuerligt med att skicka ut nya uppdateringar av sitt operativsystem. Senaste versionen rättade till ett jobbigt autocorrect-problem där "I" ändrades till "A" – vilket givetvis var jobbigt för de som skriver på engelska...

Batteriproblemet II – Det svällande batteriet

Twitter

I september kom två rapporter om att iPhone 8 Plus haft ett stort problem med svällda batterier. En kvinna upplevde, enligt The Next Web, att hennes telefon böjdes upp och att skärmen lossnade efter en första laddning.

Lägesrapport: Det handlar om två fall och Apple har inte hittat några större problem i tillverkningen.

Problem med GPS

Enligt Appleinsider har GPS:en på nya iPhone 8, och iPhone X, varit lite av en katastrof. En kund uppger att hen fått tre telefoner utbytta på grund av att kartan varit helt ute och cyklat. 

Lägesrapport: Ännu har ingenting hänt i de här fallen och oftast får man en ny enhet (alltså telefon). Det skulle kunna bero på att iOS-versionen inte synkat med GPS-signalerna. I senaste betaversionen av 11.2 verkar flera GPS-fel blivit fixade – så förhoppningsvis blir det inte ett långvarigt problem.

Irriterande ljud

TT/Apple/Pixabay (Montage: Simon Lundberg/Nyheter24)

Macrumors har skrivit att flera iPhone-användare, omkring ett dussin, upplevt ett surrande ljud från iPhone X. Det sjukt irriterande sprakande ljudet hörs varje gång användarna pratat i telefon, spelat upp videos eller haft ett alarm på morgonen. 

Lägesrapport: Högst oklart. iPhone 8 hade ett liknande problem som löstes med en uppdatering av mjukvaran. Apple har inte kommenterat just det här felet, men det skulle kunna vara ett produktionsfel – och ger därmed rätt till en ny telefon.

Läs också om varför vi här i Sverige antagligen får vänta mycket, mycket längre på att få tag i en iPhone X. Eller varför inte läsa om allt du behöver veta om den här "supertelefonen" här.

Ska du köpa en iPhone X?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela