iPhone fulladdat batteri
Enligt två källor kommer batteritiden att förbättras drastiskt i Apples produkter. - Foto: Pixabay/Apple

Snart kommer en enorm uppdatering av iPhone – enligt källor

Miljontals Apple-fans har efterfrågat att fokuset måste ligga på att förbättra batteritiden – och det kommer hända enligt två källor.


Apple är äntligen på väg att ge miljoner fans över hela världen vad de har önskat sig sedan första iPhone gled in på marknaden – bättre batteritid.

Det bekräftar två källor med insyn i Apples verksamhet för ett av världens största finanstidningar Nikkei. Det handlar kort om nya chip som styr hur ström fördelas i enheten. Med andra ord så kommer det innebära bättre och längre prestanda samt batteritid för alla!

Enligt två källor kommer batteritiden att förbättras för Apples produkter. Bildkälla: Pixabay/Apple (Montage)

När kommer den här magiska förändringen att ske? Det sitter du naturligtvis och undrar. Svaret kan vara redan 2018. Då kommer nyheten ut på marknaden, om man lyssnar på en av källorna som tidningen pratat med. Den andra källan menar att det är på gång, men att det inte finns någon tidsram.

Men inte alla är lika pepp på nyheten. Exempelvis skriver Forbes att Apple borde satsa på mindre batterier som har samma batteritid som idag. Anledningen är att det skulle sänka kostnaderna enormt mycket.

Ett minne blott? Bildkälla: Apple

Enligt Side3 betyder det här också bekymmer för företaget Dialog som idag utvecklar chipet för iPhone, iPad och Apple Watch. Efter nyheten sjönk företagets aktiekurs chockartat mycket.

Vi får helt enkelt se vad som händer. 

TV: iPhone X och 8 har problem med buggar – det här ska du göra

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Bra grej?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kraftigt ned i Japan

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger en amerikansk källa för ABC News. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.