Torsdag 2 Dec
Stockholm

Snart kommer en enorm uppdatering av iPhone – enligt källor

iPhone fulladdat batteri
Enligt två källor kommer batteritiden att förbättras drastiskt i Apples produkter. Foto: Pixabay/Apple

Miljontals Apple-fans har efterfrågat att fokuset måste ligga på att förbättra batteritiden – och det kommer hända enligt två källor.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Apple är äntligen på väg att ge miljoner fans över hela världen vad de har önskat sig sedan första iPhone gled in på marknaden – bättre batteritid.

Det bekräftar två källor med insyn i Apples verksamhet för ett av världens största finanstidningar Nikkei. Det handlar kort om nya chip som styr hur ström fördelas i enheten. Med andra ord så kommer det innebära bättre och längre prestanda samt batteritid för alla!

Enligt två källor kommer batteritiden att förbättras för Apples produkter. Bildkälla: Pixabay/Apple (Montage)

När kommer den här magiska förändringen att ske? Det sitter du naturligtvis och undrar. Svaret kan vara redan 2018. Då kommer nyheten ut på marknaden, om man lyssnar på en av källorna som tidningen pratat med. Den andra källan menar att det är på gång, men att det inte finns någon tidsram.

Men inte alla är lika pepp på nyheten. Exempelvis skriver Forbes att Apple borde satsa på mindre batterier som har samma batteritid som idag. Anledningen är att det skulle sänka kostnaderna enormt mycket.

Ett minne blott? Bildkälla: Apple

Enligt Side3 betyder det här också bekymmer för företaget Dialog som idag utvecklar chipet för iPhone, iPad och Apple Watch. Efter nyheten sjönk företagets aktiekurs chockartat mycket.

Vi får helt enkelt se vad som händer. 

TV: iPhone X och 8 har problem med buggar – det här ska du göra

Bra grej?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela