iPhone fulladdat batteri
Enligt två källor kommer batteritiden att förbättras drastiskt i Apples produkter. - Foto: Pixabay/Apple

Snart kommer en enorm uppdatering av iPhone – enligt källor

Miljontals Apple-fans har efterfrågat att fokuset måste ligga på att förbättra batteritiden – och det kommer hända enligt två källor.


Apple är äntligen på väg att ge miljoner fans över hela världen vad de har önskat sig sedan första iPhone gled in på marknaden – bättre batteritid.

Det bekräftar två källor med insyn i Apples verksamhet för ett av världens största finanstidningar Nikkei. Det handlar kort om nya chip som styr hur ström fördelas i enheten. Med andra ord så kommer det innebära bättre och längre prestanda samt batteritid för alla!

Enligt två källor kommer batteritiden att förbättras för Apples produkter. Bildkälla: Pixabay/Apple (Montage)

När kommer den här magiska förändringen att ske? Det sitter du naturligtvis och undrar. Svaret kan vara redan 2018. Då kommer nyheten ut på marknaden, om man lyssnar på en av källorna som tidningen pratat med. Den andra källan menar att det är på gång, men att det inte finns någon tidsram.

Men inte alla är lika pepp på nyheten. Exempelvis skriver Forbes att Apple borde satsa på mindre batterier som har samma batteritid som idag. Anledningen är att det skulle sänka kostnaderna enormt mycket.

Ett minne blott? Bildkälla: Apple

Enligt Side3 betyder det här också bekymmer för företaget Dialog som idag utvecklar chipet för iPhone, iPad och Apple Watch. Efter nyheten sjönk företagets aktiekurs chockartat mycket.

Vi får helt enkelt se vad som händer. 

TV: iPhone X och 8 har problem med buggar – det här ska du göra

/
/
/
Bra grej?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Sveriges ambassadör till Navalnyjs begravning

Svenskarna som har chans på toppjobbet i Bryssel

Stefan Löfven eller Magdalena Andersson som rådsordförande i EU? Det är inte omöjligt när EU:s socialdemokrater grubblar över vem som ska få "deras" toppjobb i Bryssel.

EU-pengar till UNRWA

EU-kommissionen betalar ut 50 miljoner euro – drygt en halv miljard kronor – i stöd till FN:s palestinaorgan UNRWA, meddelas i ett pressmeddelande.

Musk stämmer Open AI – för mycket vinstfokus

Elon Musk stämmer Open AI och dess vd Sam Altman. Enligt Musk har Open AI – en pionjär inom artificiell intelligens – agerat i strid med sina stadgar genom att fokusera för mycket på att göra vinster, enligt världens rikaste man.

Kundernas kritikstorm mot Kellogg's: "Dystopiskt"

Ett uttalande från flingjätten Kellogg's vd har fått folk att reagera starkt. Anledningen? Han tycker att frukostflingor kan ätas som middag hos dem som behöver spara pengar.

Betalningskungen: Klarnas vd får miljonlyft – trots miljardförlusten

De senaste två årens miljardförluster hindrade inte Klarnas vd från att höja lönen för sig själv och de andra i ledningsgruppen med rekordbelopp. Så här många miljoner tjänar de efter rekordhöjningen på 70 procent.