Spotifys nya tjänst – testa hur jämställda dina musikvanor är

- 08/03/2018, 23:26 -

Jajamen – äntligen kan du kika hur jämställd din musikstreaming är. Spotify har tillsammans med Smirnoff och Honey Dijon skapat en ny tjänst som hjälper dig att få lite koll.

Så du, som många andra, försöker att leva ditt liv jämställt? Då har Spotify tillsammans med Smirnoff och Honey Dijon precis underlättat ditt liv markant.

De har nu lanserat något som de kallar för "Smirnoff Equalizer", en tjänst som helt enkelt sorterar ut vad man lyssnar på och räknar ut procentuellt hur mycket du lyssnar på manliga kontra kvinnliga artister, enligt The Independent.

Ska hjälpa dig förbättra dina streamingvanor

Men vänta nu - vad ska det här tjäna till tänker du? Jo, det fantastiska med tjänsten är att den också ger dig förslag på hur du kan förbättra dina streamingvanor om du nu känner att du vill lyssna mer jämställt. 

Inte nog med det – den skapar även personliga playlists med musik som matchar den du redan tycker om så himla mycket.

Praktiskt va?

Honey Dijon
Honey Dijon medgrundare till tjänsten. Bild: Instagram

– Jag tycker att det är så jäkla bra att det finns företag som Spotify och Smirnoff som blir mer och mer medvetna om avsaknaden av kvinnors inkludering, säger Honey Dijon i en promo-video på deras hemsida, och fortsätter:

– Jag tror när vi ger de här människorna en chans att bli sedda och få sina röster hörda är det som kommer att göra skillnaden. Det som är det viktigaste med detta är att låta folk känna att de verkligen kan göra det här och att deras kön inte är någon sorts restriktion som håller dom tillbaka. Musik är bättre när alla får vara involverade.

De 10 mest streamade artisterna 2017 var manliga

– Vi teamade upp med Smirnoff för att utveckla en unik upplevelse för att göra musik mer jämställt mellan kvinnliga och manliga artister, säger Tim Ganns, som arbetar med Music Intelligence på Spotify, i deras promovideo.

Han berättar vidare:

– Under 2017 så var alla av de 10 mest streamade artisterna manliga. Det här reflekterar verkligen inte det fantastiska arbete som alla kvinnliga artister har gjort – speciellt inte i år.

Några artister vi kunde hitta på den listan var till exempel Ed Sheeran, Drake, Kendrick Lamar och The Weeknd.

Som tur så blev projektet klart till den internationella kvinnodagen så om du vill kolla hur jämställt du lyssnar eller kanske bara är i behov av lite fräsch musik av några briljanta kvinnor, då kan du hitta tjänsten här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Använder du Spotify?