Torsdag 2 Dec
Stockholm

Google Assistent – så bra är det

Vi testar Google Assistent
Nyheter24 testar Google Assistent. Foto: Nyheter24

Vi har testat nya Google Assistent och många av de funktionerna som finns i nya hjälpredan.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Google Assistent är här. 

Nu i dagarna har Google börjat rulla ut sin egen version av Apples röstapp Siri, och assistenten fungerar till mobiler med Android Lollipop eller senare. Glöm dock inte bort att du måste uppdatera din mobil till det senaste operativsystemet, för att använda assistenten. 

Nyheter24 har som ett av Sveriges första mediahus testat nya funktionen. 

Och ja, om du känner att du har stor användning av röststyrning är Google Assistent bra. Det är lätt att koppla till olika appar som Youtube eller Spotify, och du kan så klart se till att den håller koll på viktiga möten, larm och födelsedagar. 

Om du dessutom har en massa andra Android- och Google-prylar, som klocka, bil-app, smarta högtalare eller Chromecast kan du ha stor nytta av assistenten. 

Kort sagt kan man säga att den kan allt Siri kan, och lite till. 

Översätter andra språk direkt

En bra funktion för dig som är ute och reser är översättningsfunktionen. Säg "Hur säger man grattis på födelsedagen på franska" till assistenten, så säger den direkt hur man säger "Grattis på födelsedagen". Funktionen fungerar med bland annat spanska, franska, tyska, finska och danska. En riktig lifesaver om man är ute och reser och är lite vilsen. 

Men, behöver man verkligen Google-assistenten. Det beror ju så klart hur ditt tech-liv ser ut, men det korta svaret är "nej". Det går alldeles utmärkt att leva ett fullgott liv utan att använda alla de funktioner som Assistent kan erbjuda. Men visst, med tanke på hur svårnavigerat Android kan vara kan det ju vara en bra grej att ha en liten hjälpreda. 

Och i framtiden kommer du kunna använda Google Assistent till flera andra ändamål. Det är nämligen tänkt att den ska kunna hjälpa dig med flera saker. Redan nu kan du "prata" med företag som Ica, SJ och Sveriges Radio som utvecklat egna röstappar. Även den här funktionen kan man ju undra hur mycket man faktiskt kommer att använda. 

Visst, har du en massa Google- och Android-grejer. Då är Assistant en praktisk grej. Om du inte är en Android-människa överlever du förmodligen tillvaron utan assistenten. 

Kommer du skaffa Google Assistent?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela