Idag släpps iOS 12 – här är allt du behöver veta

- 17/09/2018, 15:58 -

Idag är det äntligen dags för den en ny uppdatering av Apple:s programvara iOS att lanseras. Från och med ikväll så kommer du kunna ladda ner iOS 12 till din iPhone. Så vad kan du förvänta dig för uppdateringar?

Förra veckan så var det äntligen dags för Apple:s keynote där de presenterade sina nya modeller av bland annat iPhone och Apple Watch. Och tillsammans med den nya iPhone kommer även de nya operativsystemet, iOS 12, till telefonerna. Men även om du fortfarande får vänta ett tag till på att köpa nya iPhone X så kan du redan ikväll uppdatera ditt operativsystem.

Vilken tid kan du uppdatera din iPhone? Det finns ingen exakt tid men enligt hemsidan 9to5mac så brukar Apple lansera sina operativsystem klockan 10:00 i Kalifornien, det innebär att det i så fall kommer släpps 19:00 i Sverige. Men vad kan du då förvänta dig med det nya operativsystemet? Här är de fyra mest intressanta funktionerna som du får när du uppdaterar din iPhone. 

Förbättrad prestanda

Det kanske viktigaste med en telefon är att allting som man gör med den ska gå fort och för att det ska funka så behövs det bra prestanda. Så hur förbättras prestandan på Iphone när du uppdaterar den? Enligt Apple kommer det nu gå upp 70 procent snabbare att svepa till kameran. Upp till 50 procent snabbare att visa tangentbord och upp till två gånger snabbare att starta appar under "tung arbetsbelastning". 

Facetime med 32 personer

Med den nya uppdateringen så kommer du även kunna att ringa ännu fler personer på Facetime samtidigt. Nu kommer du kunna ringa totalt 32 personer på en och samma gång. Men hur ska det här fungera praktiskt? Så här skriver Apple själva om den nya uppdateringen.

"Facetime har nu stöd för video- och ljudsamtal med upp till 32 personer samtidigt. Bilden på den som pratar blir automatiskt större, vilket gör det enklare att hänga med i samtalet." 

Skapa en personlig Animoji

Använder du Snapchat så är du säkert van vid att använda Bitmoji, det vill säga en emoji som är personligt utformad efter dig. Nu har Apple hängt på det spåret och, i och med den nya uppdateringen kan du nu skapa din egen Animoji eller Memoji som de kallar dessa för. Utöver detta tillägget så adderar Apple även fyra nya Animoji.

Skapa din egna Animoji.
Så här kommer det se ut när du skapar din egen Animoji på IOS 12. Bildkälla: Apple.

Hur mycket använder du din iPhone?

Är du rädd för att du använder din iPhone för mycket? Kanske är du osäker på hur mycket tid du faktiskt stirrar in i mobilen. Nu behöver du inte längre fundera för i och med iOS 12 så kan du nu se exakt hur mycket tid du spenderar på din enhet. Är du intresserad att läsa om alla uppdateringar så hittar du de på Apple:s hemsida