Nu har Instagram börjat dölja antalet likes.
Nu har Instagram börjat dölja likes. - Foto: Foto: Shutterstock

Nu börjar Instagram att dölja likes i Sverige – här är anledningen

Nu testar Instagram att dölja likes. Det innebär att vissa användare inte längre kan se hur många som gillar en bild på den populära appen. "Idén är att lätta på trycket och att göra det mindre av en tävling" säger Instagrams vd Adam Mosseri.


Märkte du att du att något var annorlunda när du skrollade igenom ditt instagramflöde imorse? Då är du troligtvis en av de som berörts av Instagrams senaste test. 

Testet innebär att vissa användare inte längre kommer att kunna se hur många som gillat en instagrambild. 

Bara vissa som berörs

Det är alltså inte alla användare som ser förändringen, men de som gör det ser nu endast att "andra" gillat bilden istället för antalet likes. 

Instagram började med dessa test redan i April. Sedan dess har funktionen testats i bland annat Irland, Italien, Japan, Brasilien, Australien och Nya Zeeland, rapporterar Tech Crunch. 

Och nu berörs användare över hela världen. 

Vill minska pressen kring likes

”Det handlar främst om unga människor. Idén är att lätta på trycket och att göra det mindre av en tävling”, sade Instagrams vd Adam Mosseri angående testat under en presskonferens. 

I en Intervju med Tech Crunch förklarar en representant från Instagram att målet är alltså att minska den press som många känner kring att få många likes. 

Instagram hoppas också att det ska motivera användare att dela sådant som de genuint vill dela, istället för känna sig tvungna att lägga upp sådant som generar likes. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vad tycker du om funktionen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

Rysk guvernör: Drönare dödade två

2 timmar sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

3 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.