Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu börjar Instagram att dölja likes i Sverige – här är anledningen

- 15/11/2019, 10:15 -

Nu testar Instagram att dölja likes. Det innebär att vissa användare inte längre kan se hur många som gillar en bild på den populära appen. "Idén är att lätta på trycket och att göra det mindre av en tävling" säger Instagrams vd Adam Mosseri.

Märkte du att du att något var annorlunda när du skrollade igenom ditt instagramflöde imorse? Då är du troligtvis en av de som berörts av Instagrams senaste test. 

Testet innebär att vissa användare inte längre kommer att kunna se hur många som gillat en instagrambild. 

Bara vissa som berörs

Det är alltså inte alla användare som ser förändringen, men de som gör det ser nu endast att "andra" gillat bilden istället för antalet likes. 

Instagram började med dessa test redan i April. Sedan dess har funktionen testats i bland annat Irland, Italien, Japan, Brasilien, Australien och Nya Zeeland, rapporterar Tech Crunch. 

Och nu berörs användare över hela världen. 

Vill minska pressen kring likes

”Det handlar främst om unga människor. Idén är att lätta på trycket och att göra det mindre av en tävling”, sade Instagrams vd Adam Mosseri angående testat under en presskonferens. 

I en Intervju med Tech Crunch förklarar en representant från Instagram att målet är alltså att minska den press som många känner kring att få många likes. 

Instagram hoppas också att det ska motivera användare att dela sådant som de genuint vill dela, istället för känna sig tvungna att lägga upp sådant som generar likes. 

Vad tycker du om funktionen?