Stockholm

Säkerhetsbolag varnade: Personuppgifter kunde läcka från TikTok

Säkerhetsbolaget Check Point varnade för att TikTok-användarnas känsliga uppgifter kunde läcka ut.
Säkerhetsbolaget Check Point varnade för att TikTok-användarnas känsliga uppgifter kunde läcka ut. Foto: Foto: Gorm Kallestad / TT, Jens Kalaene TT

Säkerhetsbolaget Check Point varnade för att TikTok-användarnas personliga uppgifter skulle kunna läcka.


Läs mer

Det har förekommit brister i hanterandet av personliga uppgifter på TikTok, det menar säkerhetsbolaget Check Point. 

Check Point har informerat ByteDance, som är företaget som äger TikTok. Efter att CheckPoint informerat ByteDance tog det ungefär en månad innan de hade fixat bristerna i en uppdatering. 

KUNDE FÅ TILLGÅNG TILL ANVÄNDARENS PERSONLIGA INFORMATION

Bristen innebar att hackare kunde skicka fejkmeddelanden från sitt konto så att det såg ut som att det var från TikTok. I meddelandet fanns det en länk som gjorde att man kunde få tillgång till användarens konto och ta bort eller ladda upp videor. 

Länken kunde också göra så att hackare kunde få tillgång till personlig information som var sparad på kontona, såsom namnuppgifter, födelsedag och mailadress. TikTok menar dock att ingen personlig data har lämnats ut, skriver The Sun.

"GLAD ATT SÄKERHETSFORSKARE VISAT PÅ VILKA SVAGHETER APPEN HAR HAFT"

Luke Deshotels jobbar med säkerhetsuppdrag på TikTok, han säger att TikTok alltid har varit engagerade i att skydda användarnas data. 

Deshotels menar att de är glada att säkerhetsforskare och Check Point har visat på vilka svagheter appen har haft, så att de har kunna korrigera felen. 

TikTok uppger att när de har granskat användarnas profiler så har det inte visat några mönster som skulle kunna betyda att en attack eller ett brott skulle ha inträffat, enligt The Sun.

FJÄRDE PLATS AV DE MEST NEDLADDADE APPARNA 2019

TikTok är en social media-app där användarna skapar kortare videos med utmaningar, läppsynk och danser. TikTok var på fjärde plats av de mest nedladdade apparna 2019. Appen nådde i juni 2018 500 miljoner användare i månaden. 

LÄS MER OM TIKTOK: TikTok rensar bort IS-propaganda: "Vi raderar sådana konton permanent"

Har du TikTok?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.