Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny "budget"-iPhone i butikerna redan i mars – här är allt vi vet

- 23/01/2020, 20:46 -

Apple ligger inte på latsidan när det kommer till att spotta ut nya produkter. Redan i mars kommer en ny iPhone till butikerna vad det verkar – det här allt vi vet i dagsläget.

Det går snabbt i teknikens värld och i synnerhet när det kommer till telefoner. Nu rapporterar Bloomberg att Apple är i full fart att ta fram en ny och billig iPhone som ska finnas i butikerna redan i mars.

Teknikjätten, vars produkter oftast kostar en rejäl slant, ser ut att vilja upprepa succén från deras iPhone SE som mer eller mindre var som en iPhone 5S fast billigare och med lite annan teknik.

iPhone
Snart kommer en ny iPhone till butikerna. Bildkälla: Lise Åserud NTB scanpix/TT

Så kommer telefonen att se ut

Hur kommer telefonen att se ut då? Jo, enligt uppgifter kommer den nya iPhonen att se ut lite som en iPhone 8 och ha en 4,7 tum stor skärm, skriver Bloomberg.

Huruvida den kommer att komma ut i olika färger är ännu okänt.

Tekniken

Vad det verkar kommer telefonen att ha samma systemchip som man hittar i iPhone 11 och 11 pro. Den tros även få en LCD-skräm och inte en Oled som man kan hitta i de lite dyrare och senaste telefonerna.

Dessvärre verkar telefonen inte komma med funktionen face-id. Så istället för att titta på telefonen för att låsa upp den får man knappa in en gammal hederlig kod.

Vad kommer den att kosta?

Men vad kommer telefonen egentligen att gå loss på då? Eftersom iPhone 8 säljs från 5 900 kronor i dagsläget spekuleras det att den nya telefonen kommer få ett lägre pris. Hur mycket lägre vet man ännu inte.

Nyheter24 har kontaktat de stora mobilföretagen, men har inte lyckats få svar om och när telefonen kommer till Sverige.

MER: Har du den här iPhone-modellen? Då måste du uppdatera genast