Lördag 24 Jul
Stockholm

Hårlösa hipsters dröm: Skäggtransplantation

Skådespelarna Ryan Gosling och George Clooney beskrivs som "skäggförebilder" av kirurgerna.
1 av 2
Skådespelarna Ryan Gosling och George Clooney beskrivs som "skäggförebilder" av kirurgerna. Foto: AP / TT
Hipstertäta Williamsburg i New York.
2 av 2
Hipstertäta Williamsburg i New York. Foto: AP / TT

Ett riktigt ståtligt skägg är drömmen för många. Men alla är inte så lyckligt lottade. Nu finns dock en lösning för hipsters med lena kinder.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Hipsters

Uttrycket "hipster" har funnits sedan 1940-talet, men haft olika innebörd. Sajten Urban Dictionary definierar hipsters som "män och kvinnor i 20-30-årsåldern som värdesätter oberoende, motkultur, progressiv politik och intelligens. Kanske med en liten nypa indierock.

NEW YORK. Man är ingen riktig hipster utan ett tydligt skägg. Ja, så verkar man i alla fall resonera i New York.

Där har nämligen arkitekter och konstnärer flockats runt de plastikkirurger som utför skäggtransplantationer. De flesta kunderna kommer från de hipstertäta områdena Williamsburg och Bushwick.

"Rätta utseendet just nu"

Kirurgen Yael Halaas menar att fler och fler "hippa" män som är mellan 20 och 30 år gamla söker sig till hans klinik för att antingen fylla i eller få helt nya skägg.

Men det är inte bara hårlösa hipsters som lockas av proceduren.

– Oavsett om du är en Brooklynhipster eller chef på en reklambyrå är det rätta utseendet just nu definitivt att ha en del ansiktsbehåring, säger en annan kirurg, Jeffrey Epstein, till DNAinfo.

Kostar 45 000 kronor

Vid en skäggtransplantation används vanligtvis hår från huvudet (även brösthår går att använda). Det opereras sedan fast i en åtta timmar lång procedur där patienten får lokalbedövning.

Den som vill genomföra en transplantation får dock vara beredd att betala för det. Att fylla i luckor kostar cirka 20 000 kronor och att få ett helskägg kostar drygt 45 000 kronor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela