Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

7 saker du känner igen som pollenallergiker

- 10/03/2014, 16:19 -
Pollensäsongen är här!
1 av 4

Pollensäsongen är här!

JESSICA GOW / SCANPIX

Du knaprar tabletter som om det inte finns någon morgondag.
2 av 4

Du knaprar tabletter som om det inte finns någon morgondag.

TT NYHETSBYRÅN

Du dundrar i dig nässpray.
3 av 4

Du dundrar i dig nässpray.

Svenska Dagbladet / Tomas Oneborg SvD / 30142

Det hjälper ändå inte.
4 av 4

Det hjälper ändå inte.

TT NYHETSBYRÅN

Äntligen vår! Det betyder att det blir jobbigt ett tag.

1. Det rinner

Det rinner ur näsan. Det rinner ur ögonen. Snart rinner det över.

2. Barndomsminnen

Irriterande saker från från barndomen kommer tillbaka. De andra barnen fick leka ute – du stannde inomhus och försökte se på teve. Men solreflexerna gjorde tittandet till en plåga.

3. Det river

Du vet känslan av att någon kittlar dig i halsen med ett halmstrå? Den känslan, oavbrutet från mitten av mars fram till att snön börjar falla.

4. Pillertrillande

Du dundrar i dig femton tabletter. Du känner dig som att du var på en brittisk ravefest under 90-talet– fast utan att ha det minsta kul. I stället blir man trött, seg och extremt hungrig. Beachformen försvinner kvickt när du sitter inne, käkar medicin blandat med chips och ser repriser på teve – fortfarande med solreflexer.

5. Värmeslag

Du måste hålla dig inne för att inte förvandlas till ett snormonster. Du kan heller inte öppna fönstret för att vädra eftersom att det då blir SM i nysattack. Det slutar med att du förutom blek och hungrig även svettas som en gris. Mysigt.

6. Förnedringen

Du är en människa. Högst upp på evolutionsstegen, planetens obestridliga härskare. Du kan fortfarande inte hantera lite säd från ett träd eller en vanlig simpel gräsmatta. Fail.

7. Galenskap

Till slut blir du verkligen knäpp. Du har fått nog. Du börjar fundera på lösningar. Du googlar "bränna ner Sveriges alla gräsmattor och skogar".