Relationsexperterna Gustav Holmström och Magda Omerspahic
Gustav Holmström och Magda Omerspahic - Foto: Irena Pozar

10 tecken på att du är olyckligt kär

Ständiga fantasier, gråt och humörsvängningar – jepp, vi kan konstatera att du har fallit offer för olycklig kärlek.


Får du inte nog?

Gustav Holmström och Magda Omerspahic är nyhetsreportrar på Nyheter24.

Följ Gustav på Twitter: @HolmstromGustav

Följ Magda på Twitter: @MagdaOmerspahic

RELATIONER. Förra veckan behandlade Nyheter24:s odemokratiskt valda relationsexperter ämnet om hur du börjar älska dig själv och denna vecka är ämnet lika viktigt – om än lite jobbigare.

Här är tio tecken på att du är olyckligt kär och forever alone – skoja.

Gustavs tecken:

Ensamhet

Alltså inte bara att du är ensam och singel – för det får vi ändå utgå från att du är om att du är olyckligt kär. Men du vet den där känslan av att du är ensammast i hela vida världen? Den är rätt typisk för olycklig kärlek.

Dagdrömmerier

Inte de vanliga små dagdrömmarna om en gemensam framtid utan mer de där när du räddar din älskling från ett brinnande hus eller undan taskiga narkotikasmugglare. Alltså helt orealistiska scenarier. Sådana dagdrömmar som i princip betyder att du gett upp hoppet om att bara få en vanlig dejt – då är du olyckligt kär.

Musiken

Har du suttit hemma och lyssnat på deppig musik när alla dina polare är ute och roar sig? Det är bara att ta till dig fakta, Morrissey – du är olyckligt kär.

Självömkan

"Det är inte hon – det är jag." Känner du så är du antagligen olyckligt kär. I fel person.

"Det vore kul att bara satsa allt på rött och flytta till en tropisk ö"

Nej, det vore det inte. Du tänker bara så för att du är olyckligt kär.

Magdas tecken:

Konstant deppig

Livet suger – det konstaterade du så fort du insåg att det aldrig någonsin skulle bli ni två. Men ni har fortsatt kontakt och du plågas och fattar inte varför du måste lida så. 

Besatt och beroende

Ja, inte nog med att du leker FBI all over his Facebook och Insta så är du besatt och kan.inte.låta.bli att kolla hans foton, dagdrömma om att chattrutan ska lysa blå eller att mobilen ska plinga till med ett sms.

Det värsta är ju att det blir sorgligare ju mer du tänker på det. Sugaraddicts kan slänga sig i väggen – detta beroende är tusen resor värre och helt och hållet okontrollerbart.

Blind

Du blir blind för allt annat och alla andra människor som verkar uppriktigt intresserade av dig. Du känner liksom att du lever för människan… som inte vill ha dig. Kul liv.

Alla andra är totalt avsexualiserade och duger inte. Bara hens kropp, hjärna, skratt, händer, humor och du vet resten.

Slut med livet

Så känner du varje gång du vaknar. Det finns inget som kan få dig glad på morgonen och enda meningen med livet är att sova och aldrig se morgondagens ljus.

Allt känns onödigt – ALLT.


Men

Gumman och gubben – så här är det (låter enklare än vad det är) – men SLÄPP DET.

Det kan ju vara så att du inte ens är riktigt kär, många blir ju typ kära när de blir avvisade, och är du en av dem så "let it go".

Men om du nu faktiskt är plågsamt kär och känner igen dig på varenda ett av tipsen så skriv ett avskedsbrev till personen där du skriver av dig. Du behöver inte nödvändigtvis posta brevet (eller mejla, vi lever trots allt på internetz) utan bränn det och gör dig av med allt som har med henom att göra.

Alla förtjänar att bli älskade på DET DÄR sättet <3

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

Nu börjar världshistoriens största val

En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

1 timme sedan
Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

2 timmar sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.