"Nördar i dag – chefer i morgon" – se reklamen mot mobbning

Tänk på vem du mobbar. Det är budskapet i en ny, musikalisk och ganska speciell antimobbningsreklam. Men är den bra eller katastrofal?


Revenge of the nerds

Budskapet i reklamfilmen är inspirerat av "Nördarna kommer!" eller "Revenge of the nerds" som filmen egentligen heter. Den kom 1984 och handlar om en grupp "nördar" som blir utsatta för trakasserier av de sportiga killarna i Alpha Beta. Sedan bestämmer de sig för att hämnas...

I dag kanske du kan köra ner deras huvuden i toalettstolen eller binda fast dem vid flaggstången – men i morgon är det "nördarna" som är din chef.

Så lyder budskapet i en reklamfilm mot mobbning som inga mindre än tevekanalen VH1 ligger bakom. Men frågan är om den är bra eller tvärtom usel.

Sjunger "I will survive"

Gizmodo kallar den "humoristisk" till skillnad från många andra antimobbningsfilmer som är dystra och mörka.

Hör "nördarna" sjunga om sin hämnd i en omgjord version av "I will survive". De sjunger bland annat att mobbarna ska bli deras "slavar och husdjur":


VH1
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tyckte du att reklamfilmen var bra?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.