Här är videon som visar hur sjuk världen är

Om vi föreställer oss att en människa ligger på gatan och ber om hjälp – hjälper du eller går du bara förbi?


Ett annat experiment
Så går det när du ber de fattiga dra åt helvete.

FRANKRIKE. I det här sociala experimentet – som Youtube-användaren NorniTube spelade in – verkar det som att människor tenderar att hjälpa en människa som ser välvårdad ut än någon som inte gör det.

Vid första försöket såg killen ut som en ganska vanlig man med slitna kläder och när han föll ihop på gatan visar det sig att ingen kom fram till honom. Inte en enda människa under de fem minuterna som han låg på marken.

Får hjälp direkt

Därefter var det en kille iklädd kostym som "råkar ut för" samma sak. Det dröjde inte mer än en minut innan någon kom fram och frågade honom hur han mådde.

– Jag har aldrig varit så ledsen och chockad som jag har varit inför den här upplevelsen. Jag hoppas att den här videon kommer få er att hjälpa någon oavsett hur denne ser ut, skriver användaren.

Titta på klippet här:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hjälp, mitt barn har också börjat snusa • Experten: "Skäms"

IMF höjer global tillväxtprognos

Internationella valutafonden (IMF) höjer prognosen för global tillväxt 2024 ett snäpp, till 3,2 procent. Det är 0,1 procentenhet högre än vad IMF:s ekonomer såg framför sig i januari.

Ökad ilska och oro i M efter opinionsmätning

På onsdagen röstar riksdagen om den nya könstillhörighetslagen. Samtidigt har en ny opinionsmätning eldat på "oron, ilskan och frustrationen" inom Moderaterna för lagförslaget.

Kvinna hittad död – man anhållen

En man har anhållits efter att en kvinna hittats död i sitt hem i Kungsbacka, rapporterar Kungsbacka-Posten.

Åklagaren: Tonåringarna var på plats vid mordet

Två tonårspojkar har häktats för grovt skyddande av brottsling efter mordet på en 39-årig man i Skärholmen i förra veckan. Enligt åklagare Ove Jäverfelt befann de sig på platsen när skjutningen inträffade. Vi har uppgifter som tyder på det, säger han.

Totalstopp i trafiken – masskrock på riksväg 55

En krock mellan tre personbilar har skett på riksväg 55, söder om Flen. Enligt uppgifter från polisen handlar det om fem inblandade personer.