Nu kan du duscha och bada i öl varje dag

- 18/06/2015, 09:03
Carlsberg släpper öl-schampo.
1 av 4

Carlsberg släpper öl-schampo.

Pressbild

Beer Beuty.
2 av 4

Beer Beuty.

Pressbild

Öl innehåller B-vitamin som är bra för hår och hud.
3 av 4

Öl innehåller B-vitamin som är bra för hår och hud.

Pressbild

Här säljs den.
4 av 4

Här säljs den.

Per Haljestam / Pressbild

Carlsberg kommer ut med hår- och hudvårdsprodukter – med bärs i.

Man har ju hört talas om beer googles, "glasögonen" som ofrivilligt åker på efter någon öl och som gör omgivningen mycket vackrare. Det är dock inte vad som menas med Beer Beauty, Carlsbergs senaste satsning på hår- och hudvårdsprodukter med öl i.

Tillsammans med danska Urtegaarden lanserar Carlsberg schampo, balsam och body lotion. Varje grej innehåller en halv liter öl. Gott, men är det verkligen bra?

LÄS MER: 110-åringens tips för långt liv: Massa bärs

Jo, de säger det i alla fall. Carlsberg är inte de första som experimenterar med öl i den här typen av produkter. En rad andra aktörer har gjort det tidigare, och hemligheten är helt enkelt ölens ingredienser – malt, humle och jäst – som innehåller B-vitamin och proteiner som enligt flera är bra för hud och hår.

– Vi har såklart alltid vetat att öl är världens bästa dryck, och när vi dessutom insåg att ingredienserna har en välgörande inverkan på hud och hår var vi tvungna att testa, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Nån kastar en öl mot sångaren – då händer det sjukaste någonsin

Öl-produkterna smyglanseras under torsdagen, och den som bokstavligt talat vill marinera sig själv lagom till midsommar kan besöka Royal Barbershop i Stockholm.

Vill du duscha i öl?