Ute på marknaden.
1 av 4
Ute på marknaden. - Foto: Press/TT
Själva inhalatorn.
2 av 4
Själva inhalatorn. - Foto: Eagle Energy
Energidryck.
3 av 4
Energidryck. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Kaffe
4 av 4
Kaffe - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Nu kan du röka koffein

Som om e-cigaretter och en kopp kaffe fått barn.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Det här börjar tydligen bli en grej nu. För i stället för en kopp kaffe eller en energidryck kanske du snart bara kan ta ett par bloss på en e-cigarettliknande grej och få i dig lite koffein. I USA finns redan ett flertal typer och Washington Post har pratat med mannen bakom en av dem – Eagle Energy Maker.

– Det är för när du sitter i skidliften, när du är ute och vandrar, när du sitter i bilen, säger kanadensaren och entreprenören Elliot Mashford till tidningen.

Bild: Press

De aktiva ingredienserna i rökdonet, som enligt Washington Post smakar väldigt sött, är guarana, ginseng och taurin. Lite som många energidrycker alltså.

Bild: TT

Men föga förvånande så varnas det redan om vissa hälsorisker. Läkaren Donald Hensrud säger till Washington Post att även om just Eagle Enery Maker inte innehåller överdrivet mycket koffein så blir det alltid en annan sak när substanser inhaleras då substanserna tar sig snabbare ut i blodet än om det skulle ätas eller drickas.

Bild: TT

Däremot så har den amerikanska Hälsovårdsmyndigheten fortfarande inte utfört några tester, skriver Washington Post vars reporter dock testade själv och upplevde en buzz som mer ska ha liknat känslan av att dricka en energidryck än en kopp kaffe.

/
/
/
/
/