Sugen på en weekend i London?
1 av 3
Sugen på en weekend i London? - Foto: Ap
Välkomna hösten i London <3
2 av 3
Välkomna hösten i London <3 - Foto: Jeff Moore
Att cykla genom London är en annan höstaktivitet.
3 av 3
Att cykla genom London är en annan höstaktivitet. - Foto: Christine Nesbitt/AP/SCANPIX

Sugen på London? Här är allt du behöver för den perfekta resan

Därför ska du åka till London under hösten.


1. Parkerna

Det finns inte mycket som överträffar att ta en höstpromenad i Regent's Park eller Hyde Park när löven håller på att gulna och luften är krispigt kall. Tänk dig: Du strosar runt rosenträdgårdarna vid Regent's Park med en rykande het pumpkin spiced latte i handen. Du har på dig en vit mjuk yllekappa och ett par solglasögon som skyddar mot höstsolen. Efter dig lämnar du en doft av mysk och sandelträ. Ja. Du är Audrey Hepburn på en tur i London. Deal with it.


Bildkälla

Londons bästa parker:

Richmond Park

St. James Park

Hyde Park

Regent's Park

2. Restaurangerna

Även om just brittisk mat inte har det bästa ryktet så har London fantastiska restauranger som passar varje palett och kosthållning. Ett område som har flera restauranger samlade är Soho i centrala London där du kan hitta restauranger som Cinnamon Soho, NOPI och The Ivy. Ett tips för alla vegetarianer och veganer är Mildred's som ligger på Lexington street i Soho och erbjuder en fantastisk meny med rätter som kan göras glutenfria och veganska. Bra att veta är att många trendiga ställen inte tar bordsbokningar utan har en bar där man får vänta tills något blir ledigt.


Bildkälla

Londons bästa restauranger:

Mildred's

Artusi

Baltic

Bao

Barnyard

3. Butikerna och varuhusen

Om du är på jakt efter något unikt att bära eller bara någon udda pryl är London fyndarens skattkista. Skippa turistbutikerna vid Picadilly Circus och bege dig istället ett par stationer bort med tuben. Är du ute efter att ha många butiker på en samlad plats men ändå uppleva lite klassisk londonkultur är Harrods, Harvey Nichols och Selfridges varuhusen att bege sig till. Är du ute efter lite billigare butiker kan jag rekommendera Westfields som finns på flera ställen och som har butiker i alla prisklasser.


Bildkälla

Londons bästa butiker och varuhus:

Foyles – för bokälskaren

Harrods – säljer allt från godis till diamanter

Joy – gummistövlar i leopardprint säger allt

Brick lane's vintage butiker

4. Musikalerna och teaterpjäserna

Att gå omkring i Londons West End-område kan få vilken kulturhatande mensch som helst att mjukna upp. Billy Elliot, We Will Rock You och Michael Jackson–musikalen är bara några av alla musikaler som framförs i London. Om du hatar scenisk gestaltning men älskar South Park kan jag varmt rekommendera musikalen The Book of Mormon. Musikalen är skriven av samma killar som skapat South park och har samma sjuka humor som serien. Är du ute efter en "klassisk" Londonmusikal kan jag rekommendera The Phantom of the Opera.


Bildkälla

Londons bästa musikaler:

Blood brother

The Lion King

Chicago

Dirty Dancing

Wicked

5. Marknaderna

Men i slutändan kommer man ju till London för att få strosa runt på marknaderna. Är du ute efter annorlunda mat och handgjorda chockladpraliner ska du bege till dig Borough market som ha en stor matmarknad två dagar i veckan vid London bridge. På Spitalfields market kan du köpa snygga t-shirts medan du dricker hipster-kaffe som bryggts av män i skägg. Gillar du udda och alternativa kläder är Camden market platsen för dig, här kan du hitta allt ifrån kläder i harajuku-stil till rejvkläder med reflexer. Är du ute efter växter och blommor är Chelsea och Hackney flower market att rekommendera.


Bildkälla

Londons bästa marknader:

Spitalfields market

Portobello road market

Camden market

Pimlico food market

Chelsea flower market

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.

Stämmer tobaksjätte för vitt snusberoende

En amerikansk man har stämt tobaksjätten Philip Morris i USA och dess dotterbolag Swedish Match för att ha blivit beroende av vitt snus.

Så många regioner har krigsplacerat läkare

Alla Sveriges regioner utom fem har krigsplacerat läkare, visar en kartläggning som tidningen Sjukhusläkaren gjort. Hur många läkare det rör sig om är hemligstämplat.