Resa dyrt – då ska du kika här!
1 av 7
Resa dyrt – då ska du kika här! - Foto: TT / Stella Pictures
Sol och värme, ja tack.
2 av 7
Sol och värme, ja tack. - Foto: AP / TT
Stekigt värre.
3 av 7
Stekigt värre. - Foto: TT/ AP
Kanske lite surf?
4 av 7
Kanske lite surf? - Foto: ImageForum / Marc Bow Photography / TT
Eller lite båt.
5 av 7
Eller lite båt. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
London, en klassiker.
6 av 7
London, en klassiker. - Foto: Stella Pictures
Åh, skidor.
7 av 7
Åh, skidor. - Foto: picture alliance / Stella Pictures

Här är länderna med de dyraste lyxhotellen

Att vintern har kommit till Sverige gör dig kanske sugen på lite värme och sol. Hit kan du dra och njuta om du vill göra något dyrt – och med stil!


Sugen på en dyr resa? En undersökning från hotellsidan trivago.se visar var i världen du hittar de dyraste 5-stjärniga hotellen. Här är snittpriserna för de dyraste länderna.

1. Maldiverna

Bildkälla: TT

Toppar listan gör önationen Maldiverna, är du sugen på vita sandstränder och har du några tusenlappar över, eller ja har du 11 865 kronor över, så har du råd med en natt på ett av landets lyxhotell.

2. USA

Bildkälla: TT

På andra plats hittar vi USA där snittpriset för en natt i ett dubbelrum kostar mindre än hälften så mycket som på Maldiverna, 4 804 kronor får du punga ut för en lyxnatt. I Las Vegas hittar vi lyxhotellet Bellagio som du kan se på bilden.

3. Storbritannien

Bildkälla: Stella pictures

Storbritannien kniper bronsmedaljen, där får du som gäst får betala 4 490 kronor i genomsnitt för en hotellnatt. Framförallt i London får du räkna med att casha upp om du vill bo lyxigt!

4. Schweiz


Bildkälla: Stella pictures

Bland alptopparna i Schweiz kostar det i genomsnitt 4 269 kronor om du vill besöka ett 5-stjärnigt hotell. På bilden ser du Sankt Moritz.

5. Mauritius


Bildkälla: TT

Är du istället mer sugen på Mauritius, Italien, Tanzania eller Japan, som kommer på plats fem och nedåt, får du räkna med att betala mellan 3 500-3 800 kronor natten. Mauritius vita sandstränder kanske lockar mer än Sveriges snart snövita trottoarer?

Bonus

Sist på listan glider Nederländerna in, för ynka 3 185 kronor får du ett dubbelrum på ett av landets lyxhotell. På kanalen Keizersgracht i Nederländerna kan du dessutom åka skridskor när det fryser på!


Bildkälla: TT

/
/
Lyx
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höjd BNP-siffra från USA

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.