Söndag 18 Apr
Stockholm

Äntligen! Nu kommer Barbie med "realistiska" kroppsformer

Barbie finns nu i ett större omfång av kroppsformer.
1 av 3
Barbie finns nu i ett större omfång av kroppsformer. Foto: MATTEL
Det är väl ett steg på vägen i alla fall.
2 av 3
Det är väl ett steg på vägen i alla fall. Foto: MATTEL (MONTAGE NYHETER24)
Barbie har alltid i princip haft samma kroppsform tidigare.
3 av 3
Barbie har alltid i princip haft samma kroppsform tidigare. Foto: TT BILD

Barbie har länge varit i hetluften om att uppmuntra orealistiska kroppsideal. Nu agerar företaget bakom dockan och lanserar nya kroppsformer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter en lång debatt om och kritik mot Barbiedockans orealistiska proportioner kommer nu, äntligen, tre nya kroppsfigurer för den ikoniska dockan, skriver Time.

De tre nya modellerna kommer att finnas som "lång", "kurvig" och "petite". De finns redan nu att köpa online och kommer förhoppningsvis också att landa i alla affärer världen över snart.


Bildkälla: Mattel

Två år har det tagit för Mattel att tillverka de nya formerna på dockorna efter att det kom order från Evelyn Mazzocco, chef för Barbie.

Tidigare har skaparna slagit undan kritiken om kroppsfiguren med att Barbies yrkesval gör henne till en stark kvinna, vem kan glömma hennes karriär som läkare eller astronaut? Och att Barbies kropp var aldrig menad "att vara realistisk".

Barbie har funnits sedan 1959 och det är inte första gången de ändrar på Barbies kropp, men första gången som det syns en märkbar mångfald. Kanske blir inte alla nöjda för Mattel lämnar inte ut de exakta måtten för de nya dockorna, skriver The Verge.

Bra nyheter?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela