Tisdag 21 Sep
Stockholm

Klädmärket tvingar modeller att äta – annars får de ingen lön

Ett klädmärke i Storbritannien kommer att övervaka modeller för att se till att de äter.
1 av 3
Ett klädmärke i Storbritannien kommer att övervaka modeller för att se till att de äter. Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Cara Delevingne käkar en burgare.
2 av 3
Cara Delevingne käkar en burgare. Foto: Planet Photos / Stella Pictures
Adriana Lima för Victorias Secret.
3 av 3
Adriana Lima för Victorias Secret. Foto: CF

Sjukligt smala modeller är ett problem. Så här ska Storbritannien se till att modellerna är hälsosamma.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I modeindustrin är de flesta modeller riktigt smala. De är något som ständigt kritiseras och på vissa håll har det börjat motarbetats.

I Frankrike finns det numera en lag om att modeller måste ha ett visst BMI för att få arbeta. Ett klädmärke i Storbritannien har infört regler för att se till att modellerna mår bra, men den är inte alls som den franska lagen. Nej, i stället ska de tvinga modeller att äta – med någon ser på.

Bildkälla

Heidy Rehman står bakom märket Rose & Willard och hon skriver i ett blogginlägg på Huffington Post om företagets nya förslag.

"Ja, det är som en typ av 'barnvaktning' men vi tycker att vi har ett ansvar att skydda dessa unga tjejer från en industri som vi tror kan sätta dem under press att svälta sig själva och skada sin hälsa och sitt välmående" skriver hon.

Företaget kommer alltså att hålla koll på modellerna så att de verkligen äter. Om de inte gör de kommer varken modellerna eller deras agenturer att få betalt.

Ska modeller tvingas äta?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela