Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det här måste vara Sveriges största kebabrulle – väger över 17 kilo

24 centimeter i omkrets.
1 av 4

24 centimeter i omkrets.

PRIVAT

Rekord va?
2 av 4

Rekord va?

PRIVAT

Den är 3,5 meter lång.
3 av 4

Den är 3,5 meter lång.

PRIVAT

Och väger 17,5 kilo!
4 av 4

Och väger 17,5 kilo!

PRIVAT

Nyheter | 07/02/2016 16:04

Det här med stora kebabrullar har blivit lite av en trend. Här är en rulle som klår de andra med längder.

De har gjort det igen! Kroppkärrs pizzeria i Karlstad är åter på tapeten efter julbordspizzan som blev en stor snackis.

– Vi har gjort en hel del roliga grejer och gillar att komma på nya idéer. Tidigare har vi också gjort Nutellapizza och fruktcocktailpizza bland annat, säger Metin Kizil till Nyheter24.

De har nämligen lyckats med konststycket att göra Sveriges, antagligen. största och tyngsta kebabrulle. Den är verkligen makalöst stor också!

Den är nämligen 3,5 meter lång, 24 centimeter i omkrets och väger 17,5 kilo! Den räcker för att mätta upp till 30 personer. Dock så är det mest en utmaning och ingenting som görs på en daglig basis. Nu lovar pizzerian tävlingar för kunderna.

– Vi kände oss taggade på att slå alla andra som hade stora kebabrullar. Våra kunder älskar tävlingar så vi har planerat ihop lite jippon, säger Metin.

En älskad maträtt bland kunderna är också den veganska kebaben som serveras med vegansk sås. Alla ska kunna äta helt enkelt.

Ser det gott ut?