Tydligen ska man inte tvätta sina jeans...
1 av 2
Tydligen ska man inte tvätta sina jeans... - Foto: TT BILD
De slits fort vid spontantvätt.
2 av 2
De slits fort vid spontantvätt. - Foto: TT BILD

Därför ska du inte tvätta dina jeans i tvättmaskinen – någonsin

Tydligen ska man inte tvätta jeans i tvättmaskinen. Mindre tvätt – score!


Att tvätta kläder är inte det roligaste som finns. Om du tillhör den gruppen som tycker så har vi bra nyheter för dig.

Bildkälla

Tydligen ska man inte tvätta sina jeans. Alltså någonsin. Aldrig. Det rapporterar Mirror.

Det låter som ett tips från den lataste människan på jorden. Men rådet kommer faktiskt från kända jeansmärket Levis VD, Chip Bergh.

Han berättar i en intervju att hans jeans aldrig någonsin har sett insidan av en tvättmaskin. Men hur gör han då om det blir fläckar? Jo, han skrubbar rent dessa med en tandborste.

Det låter som mycket mer jobb. Men han menar att jeans behöver väldigt sällan tvättas i en tvättmaskin. Vad tjänar man då på att inte kasta jeansen i maskinen? Förutom vattenförbrukning så håller jeansen mycket, mycket längre.

Men de blir ju äckliga! Hur gör man då? Tipset är att lägga dem i frysen en stund. Då dör bakterier som kan finnas i tyget. Glöm bara inte att defrosta byxorna innan du går ut...

/
/
Ska du sluta tvätta jeansen i tvättmaskinen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Så många ansöker om skuldsanering hos Kronofogden: ”Oroande”

Malmöbo köpte vapen från dansk dödsskjutning

Mordvapnet från en dödsskjutning i Köpenhamn hittades senare av polis i en lägenhet i Malmö. En 24-årig man har åtalats för grovt vapenbrott, rapporterar Sydsvenskan.

Utredning vill strypa partipolitiska lotterier

Regeringens utredare föreslår skärpta regler för partilotterier. Förslaget kan slå hårt mot Socialdemokraterna som får in stora pengar på sina lotterier.

Nolltillväxt i Brasilien

Det så kallade tillväxtlandet Brasilien befinner sig i stagnation. Landets bruttonationalprodukt (BNP) växte inte alls under fjärde kvartalet i fjol jämfört med kvartalet före.

Man åtalas för mord på sin kompis

En man åtalas för att i september förra året ha mördat en man i 65-årsåldern i Mölndals kommun. De båda männen var vänner. Åklagaren har inte kunnat peka ut något motiv för mordet, skriver Göteborgs-Posten.

Finlands nye president bjuds in till Sverige

Kungen har bjudit in Finlands nye president Alexander Stubb till ett statsbesök i Sverige den 23-24 april, skriver kungahuset i ett pressmeddelande.