Selfie time!
Selfie time! - Foto: INSTAGRAM / TWITTER

Hela världen står på kö för en selfie med "gladaste djuret på jorden"

Quokkorna ser ut som de alltid ler.


Många kallar de nästan okända djuren quokkor för "världens gladaste djur". Ja, det ser ni väl att det ser ut som djuret alltid ler. Därför är de riktiga populära kompisar att ta en selfie med. Det har rapporterats av bland annat Svenska Dagbladet.

Djuren lever på Rottnest Island på Australiens västkust och över en halv miljon turister reser från hela världen för att träffa de här sötnosarna. Djuren är extremt sociala och vill gärna lära känna sina nya selfie-kompisar.

Gnagarna lever i det vilda men kommer ofta fram till turister. Djuren har funnits på australienska fastlandet, men dessvärre har man försökt utrota djuren. På ön Rottnes Island frodas dock djuren där 12 000 av jordens 14 000 quokkor bor.

De här djuren är också extremt speciella. De kan hoppa som kängurur, har tänder som bävrar och beter sig som tvättbjörnar, skriver National Geographic.

En varning dock! Klappa eller mata aldrig en quokka eftersom en brödbit kan lätt fastna i munnen och orsaka infektioner.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ta en selfie med en quokka?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.