Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Carlsberg lanserar "Ölbrus" – världens första ölbrustablett

- 01/04/2016, 00:05
Herre jösses!
1 av 3

Herre jösses!

carlsberg / emojipedia

Ölbrus verkar vara en räddare!
2 av 3

Ölbrus verkar vara en räddare!

carlsberg

Bra grej?
3 av 3

Bra grej?

tt bild

​Ölbrus fungerar precis som en vanlig brustablett.

Ölbrus fungerar precis som en vanlig brustablett. Fyll ett normalstort dricksglas med riktigt kallt vatten, lägg i en ölbrustablett och vänta cirka 90 sekunder. Sedan kan du njuta av ett välsmakande öl.

– Det har varit en lång process och vi har flera gånger varit nära att ge upp. Men efter många sena kvällar i labbet har vår dröm äntligen gått i uppfyllelse, säger dr Love Lager, laboratoriechef på Carlsberg i ett pressmeddelande.

Carlsberg har idag släppt den första bilden på ölbrustabletten som kommer att finnas i butikshyllorna redan i juni. Tack vare en patenterad teknik kan alkoholstyrkan aldrig överstiga 3,5 procent, vilket motsvarar en vanlig folköl.

– Brustabletten passar perfekt för friluftsliv och för folk på språng. Nu blir picknickkorgen lättare och du behöver inte längre släpa en tung ryggsäck till topps eller fundera på hur du ska kyla din öl. Det enda du behöver är kallt och friskt vatten, säger Henric Byström kommunikationschef på Carlsberg Sverige till Nyheter24.

Bildkälla: Carlsberg

Carlsberg vill också utveckla produkten vidare till speciella högtider.

– Vi ser stor potential för ölbrustabletten. Detta är en helt unik produkt som dessutom är ekologisk. Vi kommer även att utveckla sortimentet och framåt jul hoppas vi kunna lansera en lite mörkare variant som kommer passa perfekt till sillen och skinkan, säger Henric Byström.