Herre jösses!
1 av 3
Herre jösses! - Foto: carlsberg / emojipedia
Ölbrus verkar vara en räddare!
2 av 3
Ölbrus verkar vara en räddare! - Foto: carlsberg
Bra grej?
3 av 3
Bra grej? - Foto: tt bild

Carlsberg lanserar "Ölbrus" – världens första ölbrustablett

​Ölbrus fungerar precis som en vanlig brustablett.


Ölbrus fungerar precis som en vanlig brustablett. Fyll ett normalstort dricksglas med riktigt kallt vatten, lägg i en ölbrustablett och vänta cirka 90 sekunder. Sedan kan du njuta av ett välsmakande öl.

– Det har varit en lång process och vi har flera gånger varit nära att ge upp. Men efter många sena kvällar i labbet har vår dröm äntligen gått i uppfyllelse, säger dr Love Lager, laboratoriechef på Carlsberg i ett pressmeddelande.

Carlsberg har idag släppt den första bilden på ölbrustabletten som kommer att finnas i butikshyllorna redan i juni. Tack vare en patenterad teknik kan alkoholstyrkan aldrig överstiga 3,5 procent, vilket motsvarar en vanlig folköl.

– Brustabletten passar perfekt för friluftsliv och för folk på språng. Nu blir picknickkorgen lättare och du behöver inte längre släpa en tung ryggsäck till topps eller fundera på hur du ska kyla din öl. Det enda du behöver är kallt och friskt vatten, säger Henric Byström kommunikationschef på Carlsberg Sverige till Nyheter24.

Bildkälla: Carlsberg

Carlsberg vill också utveckla produkten vidare till speciella högtider.

– Vi ser stor potential för ölbrustabletten. Detta är en helt unik produkt som dessutom är ekologisk. Vi kommer även att utveckla sortimentet och framåt jul hoppas vi kunna lansera en lite mörkare variant som kommer passa perfekt till sillen och skinkan, säger Henric Byström.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Bra grej?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.