​10 situationer du känner igen dig i om du är asocial

Den 3 maj är asociala dagen. Det firar vi med att lista 10 situationer du känner igen dig i – om du är asocial vill säga.


1. När du ser någon du känner på stan håller du ett avstånd på MINST 30 meter för du orkar bara inte prata.

Bildkälla

2. När jobbet bjuder in till julfest får du fullständig panik.

Bildkälla

3. När en kompis tar med en annan kompis som du aldrig träffat tidigare gör du allt för att det ska bli konstigt. För den personen.

Bildkälla

4. När en okänd person börjar prata med dig på busstationen om vädret får du lust att skrika och gå därifrån.

Bildkälla

5. Du tycker det är så obehagligt när någon kollar på dig mycket och söker kontakt, att du inte ger personen en enda blick under kvällen.

Bildkälla

6. När föreningen lämnar en lapp om obligatorisk städdag som avslutas med "korv och bröd" börjar du redan planera in vart du ska resa den dagen.

Bildkälla

7. Du har många olästa meddelanden på messenger för att ingen ska se att du ha läst, men låtit bli att svara.

Bildkälla

8. Du undviker att planera saker även om det är med dina bästa vänner – för att inte ha lovat bort dig om du känner för att svälla framför tv:n istället för att hänga med dem. Du vill inte göra dem ledsna.

Bildkälla

9. När du ser att en granne är på väg in i porten ökar du stegen (läs: springer) för att inte riskera att dela hiss-stunden med någon annan.

Bildkälla

10. Du tar hellre en resväg som tar dubbelt eller trippelt så lång tid mot den borde göra – för att inte behöva ta sällskap med någon du känner men inte orkar prata med.

Bildkälla

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Känner du igen dig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Journalist som rapporterade om Navanlyj gripen

1 timme sedan
Ryska myndigheter har gripit flera journalister runt om i landet under mars – bland dem en journalist som rapporterade om rättegångarna mot den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj i flera år, uppger organisationen Reportrar utan gränser.