1 av 2
- Foto: TT Bild
En avokado om dagen håller doktorn borta!
2 av 2
En avokado om dagen håller doktorn borta! - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

4 saker som händer om du äter avokado varje dag

Det är inte bara gott – det är nyttigt också! Att äta avokado ofta har faktiskt flera fördelar om du vill hålla dig frisk och kry.


Under senare år har avokado hypats som superhälsosam och det är inte heller långt från sanningen, skriver Daily Life Tip. Så glöm nu inte guacamolen till tacomyset!

1. Avokado kan minska risken för framtida hjärtsjukdomar

Hjärt- och kärlsjukdomar är en av de ledande orsakerna till dödsfall. Avokado har visat sig ha en positiv effekt för det kardiovaskulära systemet (hjärt- och kärlsystemet). Omättat fett kan vara bra för att hålla goda kolesterolvärden och förbättra din insulinkänslighet. Att avokado innehåller gott om antioxidanter som kan hjälpa till att motverka inflammationer och oxidativ stress i blodkärlen samtidigt som det förbättrar blodflödet är ju inte heller helt fy skam!

Bildkälla


2. En avokado om dagen kan göra det lättare att hålla vikten

Nyligen gjord forskning har visat att det stora fiberinnehållet i avokado är väldigt mättande och minskar därmed risken att stoppa i sig för mycket. Avokado är alltså perfekt för den som vill tappa några kilo inför beach 2016!

Bildkälla


3. Avokado kan minska risken för cancer

Avokados är fulla av fytokemikalier som kan minska risken för att utveckla cancer. Den innehåller även ett protein kallat glutation och xantofyll, två ämnen som tros ha en positiv effekt mot muncancer. Studier har dessutom visat att avokado kan skydda mot både bröst- och prostatacancer.

Bildkälla


4. Avokado skyddar din hud och dina ögon från att åldras.

Avokadon innehåller ett flertal ämnen som låter dig behålla synen långt upp i åldern. Avokadon innehåller även näringsmännen som skyddar din hur mot skadliga UV-strålningar. Vem vill inte vara evigt ung?

Bildkälla


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Är du sugen på nytt jobb? Nyheter24 listar sex yrken där chansen till jobb är mycket stor och månadslönen är över 40 000 kronor.

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

"Resultat efter två trafikkontroller.", skriver polisen på sin hemsida.