Mums!
1 av 5
Mums!
Det är under musikfestivalen Way Out West i Göteborg i sommar som restaurangkedjan Max kommer att öppna sin allra första vegetariska restaurang.
2 av 5
Det är under musikfestivalen Way Out West i Göteborg i sommar som restaurangkedjan Max kommer att öppna sin allra första vegetariska restaurang. - Foto: TT Nyhetsbyrån
"I samband med att vi femdubblade vårt vegetariska sortiment i början av året tror jag att Way Out West-gänget fick upp ögonen för oss", säger Henrik Åström, marknadschef på Max.
3 av 5
"I samband med att vi femdubblade vårt vegetariska sortiment i början av året tror jag att Way Out West-gänget fick upp ögonen för oss", säger Henrik Åström, marknadschef på Max. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Den provisoriska restaurangen kommer att ligga mitt i Slottskogen och ha ett par hundra sittplatser.
4 av 5
Den provisoriska restaurangen kommer att ligga mitt i Slottskogen och ha ett par hundra sittplatser. - Foto: TT Nyhetsbyrån
5 av 5
- Foto: Max

Här öppnar världens första helvegetariska Max-restaurang

Snabbmatsrestaurangen gör en satsning i Göteborg.


Det är under musikfestivalen Way Out West i Göteborg i sommar som restaurangkedjan Max kommer att öppna sin allra första helt vegetariska restaurang.

– Vi kommer att bygga upp en hel Max-restaurang på ytan där Björngårdsvillan huserar till vardags. Det kommer att finnas ett fullt kök på plats, med både uteservering och sittplatser under tak, säger Henrik Åström, marknadschef på Max, till Nyheter24.

Björngårdsvillan ligger mitt i Slottskogen och den provisoriska Max-restaurangen kommer att ha ett par hundra sittplatser. Där kommer besökarna att kunna beställa vegetariska och veganska maträtter som till exempel BBQ sandwich, halloumiburgare och crispy mexican-burgare.

Att Max nu samarbetar med Way Out West tycker inte Henrik Åström är förvånande.

– Jag tror att det är lite en match made in heaven. I samband med att vi femdubblade vårt vegetariska sortiment i början av året tror jag att Way Out West-gänget fick upp ögonen för oss. Då inleddes en dialog om vi ville närvara, och det ville vi. Den miljön som de erbjuder är klockren för oss, säger Henrik Åström.

Way Out West, som tioårsjubilerar i år, bestämde 2012 att festivalen skulle bli helt vegetarisk. Anledningen var att man dels ville minska klimatpåverkan, och dels för att man tycker att köttindustrin är en av vår tids största klimatutmaningar.

– Max tydliga värderingar och engagemang stämmer i mångt och mycket överens med våra. På festivaler finns det ofta en utmaning i att kunna erbjuda besökarna goda, vegetariska rätter snabbt. Där kommer Max in som ett perfekt komplement, säger Patrick Fredriksson, festivalansvarig på Luger, i ett pressmeddelande.

Way Out West sker i Göteborg mellan den 11 och 13 augusti.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du vegetarisk mat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

"Husbil och personbil i olycka, E6.", skriver polisen på sin hemsida.