Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

12 saker du kommer ångra att du inte gjorde när du var 20

- 22/05/2016, 17:42
Vad ska du göra för att bli en så lycklig 30-åring som möjligt? Kolla i listan nedan så vet du.
1 av 3

Vad ska du göra för att bli en så lycklig 30-åring som möjligt? Kolla i listan nedan så vet du.

Flickr

På forumsajten Reddit har användare fått berätta vad de själva önskat att de gjort innan de fyllde 30.
2 av 3

På forumsajten Reddit har användare fått berätta vad de själva önskat att de gjort innan de fyllde 30.

https://www.flickr.com/photos/101186277@N06/

Och svaren är mindre komplicerade än vad vi trott. Skönt!
3 av 3

Och svaren är mindre komplicerade än vad vi trott. Skönt!

https://www.flickr.com/photos/121483302@N02/

Här är sakerna som flest personer ångrar att de inte gjorde när de var 20. Så om du vill fylla 30 och vara lycklig är det här vad du ska göra.

Alla har vi olika önskningar och olika mål med livet, det gör att vi alla tänker olika och prioriterar olika.

Men genom att undersöka vilka saker som flest personer mellan 30 och 40 ångrar att de inte gjorde när de var 20 kan man i alla fall få en hint om vilka saker som är viktiga att göra för att bli en lycklig 30-åring.

Just detta gjordes nyligen i en tråd på forumsajten Reddit. Och tack vare Indy100 har vi nu sammanställt de 12 viktigaste sakerna att göra när du är 20.

1. Träna

Kroppen kommer inte alltid hålla sig smal av sig själv. Och år av dålig mat och ingen träning kommer ta ut sin rätt när du blir äldre.

Bildkälla

2. Oroa dig inte för småsaker

Prioritera vad du ska lägga din energi på. Är det du oroar dig för verkligen en så stor grej som du tror?

Bildkälla

3. Ring dina äldre släktingar

Oavsett om du står dem nära eller inte så finns de bara kvar i en begränsad tid. Och om du vill veta hur det var att leva förr i tiden, eller höra om hur din mamma var när hon var liten, eller om din pappa gjorde något galet som tonåring så är tiden att göra det NU och inte sen.

Bildkälla

4. Inse att 30 inte är någon ålder

Livet är inte över när du är 30 år. Om du gjort fel karriärval eller vill förändra ditt liv på något annat sätt så kan du fortfarande göra det när du är 30.

Bildkälla

5. Vänta med att skaffa barn

Barn är dyrt, barn är något du ska ha hela livet, barn tar mycket tid. Vänta med att skaffa dem tills du är redo. Kondom är din bästa vän.

Bildkälla

6. Håll efter dina tänder och din hud

Dina tänder ska du ha kvar hela livet så ta hand om dem. Det tar bara sex minuter om dagen. Och använd solkräm för att slippa hudcancer, det tjänar du på.

Bildkälla

7. Sluta röka

När vi ändå är inne på temat cancer. Lungcancer är inte heller så festligt utan du klarar dig utan det. Så fimpa ciggen för gott redan nu.

Bildkälla

8. Posta mer på sociala medier

Haha, nej, skit i det. Vi menar allvar. Livet är det som händer just nu, i verkligheten, inte på internet.

Bildkälla

9. Strunta i misslyckanden

Ett misslyckande är inte ett nederlag. Det betyder inte att du ska ge upp – det betyder att du ska bli ännu bättre. Så det är bara att resa sig, borsta bort dammet och försöka igen.

Bildkälla

10. Våga ta risker

Sök kontakt med personer som intresserar dig. Ta chanser. Fråga om de vill ta en kaffe. Det värsta som kan hända är att de säger nej och det är ju inte hela världen.

Bildkälla

11. Spara och investera pengar

Att ha ett sparkonto inför framtiden är aldrig en dum idé. Det är både en säkerhet och en bekvämlighet om du någon gång bara vill skita i allt och dra till Sydamerika ett tag.

Bildkälla

12. Inse att du kommer ångra saker oavsett vad du gör eller inte gör – och det är okej

Det spelar ingen roll om du gör alla saker på den här listan, du kommer ändå tänka "tänk om". Om du reste när du var ung kommer du ångra att du inte byggde upp en karriär. Om du byggde upp en karriär kommer du ångra att du inte reste. Om du drack och festade för mycket kommer du ångra att du inte gjorde mer meningsfulla saker. Om du gjorde mer meningsfulla saker kommer du ångra att du aldrig var "wild and crazy".

Det enda viktiga är att du lever här och nu och gör det som känns bra.

Tror du det kommer göra dig till en lycklig 30-åring?