Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya debatten är här – är varmkorv egentligen en sorts smörgås?

- 28/05/2016, 15:33 -
Är det samma sak?
1 av 3

Är det samma sak?

TT

En korv med bröd...
2 av 3

En korv med bröd...

TT

Är en slags smörgås?!
3 av 3

Är en slags smörgås?!

TT

Det verkar som att ordlistan Merriam-Webster tycker att korv är en slags macka.

Tydligen har debatten gått het i USA ett bra tag. Frågan lyder: är en varmkorv en slags smörgås?

Nyligen twittrade Merriam-Webster som är ett känt ordboksförlag svaret. Att en korv med bröd helt enkelt är en slags macka – eller sandwich, skriver brittiska Metro.

Nog för att det på engelska heter bara "hot dog" men att vi i Sverige faktiskt inkluderar bröd-biten. Så det här kanske är lite lättare att smälta för oss svenskar?

Förra november bestämde America's National Hot Dog and Sausage Council att det inte alls är en macka – utan någonting helt annat. Och förresten – ja det finns alltså en samling människor som bestämmer saker om korv för att.. Amerika?

Men ordboken skriver att en smörgås är "två eller fler skivor bröd eller en delad brödhalva med fyllning emellan". Så då är korv med bröd allts en smörgås?

Som ni kan gissa ballade nästan alla på Twitter ur:

Okej. Men lever vi våra liv efter definitioner från ordböcker? Eller handlar det om vilken kulturell betydelse som maten spelar i samhället?

Dessutom. Är då per samma definition er en taco en smörgås?! Vad är egentligen livet?

Är korv med bröd helt enkelt en smörgås?