Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det här sjuka tricket kan rädda din telefon om du tappar den i vatten

- 06/07/2016, 22:18 -
GODDAMMIT.
1 av 3

GODDAMMIT.

Pixabay

Telefonen är vattenskadad.
2 av 3

Telefonen är vattenskadad.

Pixabay

Men det finns en skum lösning.
3 av 3

Men det finns en skum lösning.

Christine Olsson / Christine Olsson/TT

Allt är verkligen sämst när telefonen blivit vattenskadad. Men det finns ett trick som du kanske inte provat.

Det är sommar och du njuter av solen. Kanske att du doppat fötterna lite i vattnet – och så plumsar telefonen i vattnet. Allt känns kört.

Men du har ju hört om det här tricket med att lägga telefonen i ris över natten. Det kan kanske funka men är långt ifrån den bästa metoden, skriver brittiska Metro.

Telefonföretaget Gazelle har nämligen testat olika metoder för att få telefonen att fungera igen efter en vattenskada. Och den bästa metoden verkar visst vara kattsand. Ja, du hörde rätt. Kattsand.


Rekommendationen är att försöka skaka bort allt vatten från telefonen och sedan låta den lufttorka ett tag. Sedan till kattsanden som ska placeras tillsammans med telefonen i en försluten påse.

Det här är ju givetvis ingen mirakelkur så om din telefon fortfarande inte fungerar efter 48 timmar så är det nog kört – och en fråga för försäkringsbolaget.