Ja, klart en är såhär glad när det vankas hemliga ketchuptrick!
1 av 6
Ja, klart en är såhär glad när det vankas hemliga ketchuptrick! - Foto: TT BILD
Att ketchup flödar såhär lätt ur flaskan tillhör inte direkt vanligheterna.
2 av 6
Att ketchup flödar såhär lätt ur flaskan tillhör inte direkt vanligheterna. - Foto: TT BILD
Pass på, här kommer det smarta tricket för att få ur ketchupen ur Heinz glasflaska.
3 av 6
Pass på, här kommer det smarta tricket för att få ur ketchupen ur Heinz glasflaska. - Foto: TT BILD
Kolla lite närmare nu.
4 av 6
Kolla lite närmare nu. - Foto: TT BILD
Japp. Där. Oh the sweet spot.
5 av 6
Japp. Där. Oh the sweet spot. - Foto: TT BILD
Nu ni, ketchupfest för alla!
6 av 6
Nu ni, ketchupfest för alla! - Foto: TT BILD

Här avslöjas hemliga ketchuptricket – aldrig mer stopp i glasflaskan

Blir du också galen av ketchup som vägrar komma ur glasflaskan? Grattis, då är det här din lyckodag.


Åh ketchup. Detta hatade eller älskade tillbehör, som antingen kan lyfta en måltid eller förstöra den totalt. Eller dina kläder för den delen, om du drabbas av den ökända "ketchupeffekten".

Bildkälla

Kanske får du inte ens ut den förbaskade trögflytande tomatsörjan ur flaskan alls, vilket nog är det vanligaste irritationsmomentet hos frustrerade ketchupentusiaster.

Nu avslöjar ketchuptillverkaren Heinz äntligen – inte en dag för tidigt – det hittills nästintill okända hemliga tricket för att få vätskorna att flöda.

Hemligheten ligger i siffrorna. Kolla närmare på flaskan, efter siffran 57.


Nej, inte på själva etiketten, utan faktiskt upphöjt i flaskan.


Där har du den. K-punkten. The sweet spot.

I en intervju med Mirror Online sa en talesperson för Heinz att det är just på den punkten där siffrorna sitter som du ska fokusera för att få till det rätta trycket i flaskan.

Allt du behöver göra är att ge upphöjningen några fasta knuffar med handen, just där flaskhalsen börjar avsmalna. Då kommer ketchupen lite som magi att börja rinna ut ur flaskan.

Bildkälla

Jo, det är sant. Så lätt har det faktiskt varit hela tiden.

Men tydligen är det enligt Heinz hemsida bara runt 11% av deras konsumenter som har klurat ut det här tricket på egen hand, så häng inte läpp för det.

Bildkälla

Det där med hemligheter verkar vara lite av Heinz grej. Exempelvis tippar vi på att du inte heller vet vad just siffran 57 står för på flaskan, eller hur?

Enligt Heinz Trivia ska siffran 57 sedan länge stå för den uppsjö av produkter som Heinz tillverkar. När grundaren av företaget Henry Heinz började klura ut en slogan till sin ketchup redan år 1896, så hade han 60 produkter i sitt sortiment.

Men siffran kändes inte riktigt rätt. Dessutom var 57 hans lyckonummer. Därför valde han att satsa på just det numret i sin marknadsföring.

Det har uppenbarligen varit just ett lyckonummer, för nu drygt hundra år senare består företagets sortiment av över 5 700 olika produkter.

Och färre lär det väl knappast bli, med tanke på varje ny generation ketchupälskare som fullständigt dränker varenda anständig maträtt i det röda barnguldet.

Bildkälla

Less på ketchupflaskor helt och hållet? Såhär enkelt kan du göra helt egen ketchup hemma. Och om du är en riktigt elak skojare så kan du testa det här taskiga men roliga ketchuptricket.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Visste du om det här smarta tricket?
Tack för din röst!