Stockholm

Ryktet stämmer: Cloetta har ändrat receptet på klassiska lösgodiset

Det älskade lösgodiset har bytt recept.
Det älskade lösgodiset har bytt recept. Foto: TT NYHETSBYRÅN

På Facebook har rykten om en ny, förändrad smak på det älskade lösgodiset florerat – och ryktena stämmer.


Läs mer

I en Facebook-grupp fördes i veckan en lång diskussion där medlemmarna diskuterade huruvida det älskade lösgodiset Lys Melk har ändrat receptet.


Facebook-användarna verkar inte alls glada över det påstådda nya receptet med kommentarer som: "det smakar anus", "ska köpa alla gamla som finns kvar" och "mitt liv är officiiellt över".

Stämmer det att receptet har ändrats – och i sådant fall hur, undrade alla på hela redaktionen. Och det stämmer. Cloetta själva säger att de "förbättrat produkten".

– För att förhöja smaken innehåller Lys Melk nu något mer kakao än tidigare. Förbättringen påverkar färgen något och gör att chokladen kan upplevas som lite mörkare, säger Fredrik Sjöström, Communication & Sponsorship Manager på Cloetta Sverige, till Nyheter24.

Cloetta menar också att det finns en förståelse att många upplever smaken som annorlunda. Men att i konsumenttester får den nya versionen högt betyg med många som tycker att Lys Melk till och med är godare än tidigare.

– Vi jobbar ständigt med att utveckla våra produkter. Cloetta Lys Melk har fortfarande en len och fin mjölkchoklad som smälter bra i munnen, säger Fredrik Sjöström till Nyheter24.

Då har vi rätt ut det. Receptet har faktiskt ändrats – och det smaken verkar uppfattas som både förhöjd och äckligare. Vad tycker du?


Läs också om hemligheten runt den älskade McFeast-dippen på McDonald's och om hur länge du fortfarande kan köpa det förbjudna godiset M&M i Sverige.

Gillar du den nya smaken på Lys Melk?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.