Nick Johnson tog verkligen det där med att "fånga alla" på allvar.
Nick Johnson tog verkligen det där med att "fånga alla" på allvar. - Foto: Facebook / Pokémon Go

Nu har det hänt: Världens första Pokémonmästare har fångat (nästan) alla

Drömmer du om att bli Pokémonmästare först av alla i kompisgänget? Den här killen blev först i hela världen, på bara två veckor.


Jaha, det var ju typiskt.

Medan vi andra traskar runt och fångar sparvar och råttor på löpande band i hopp om att snubbla över någon sällsynt Pokémon, så har såklart Pokémon Go redan hunnit få sin första mästare. Bara två veckor efter att spelet släpptes officiellt.

Det är Nick Johnson, 28, från New York som vi alla ska buga oss för. Han har nämligen lyckats samla ihop samtliga Pokémons i Nordamerikanska Pokédex, vilket inkluderar hela 142 olika Pokémon.

Här är en del av hans infångade Pokémon. Du kan se samtliga fångster i bildspelet ovan.

Den allra sista fångsten innan han uppnådde sin mästartitel blev Omanyte, som han sen utvecklade till Omastar.

Det finns egentligen ytterligare nio stycken, men de visade sig vara helt omöjliga att hitta. De Pokémon som fortfarande saknas är Farfetch’d, Kangaskhan, Mr. Mime, Ditto, Articuno, Zapdos, Moltres, Mewtwo och Mew.

Bildkälla

Förklaringen till att de är så hopplösa att få tag i, kan bero på geografiska begränsningar. En del spelare misstänker att Farfetch’d, Kangaskhan och Mr. Mime är geografiskt bundna till olika delar av världen.

Kangashkhan återfinns ofta runt Oceanien, Mr. Mime verkar mest synas till i västra Europa och Farfetch'd ska tydligen bara finnas i Asien. Lyllos dom.

Articuno, Zapdos, Moltres, Mewtwo och Mew däremot, de är riktiga dyrgripar. Tydligen finns det inget bevis på att de har dykt upp någonstans alls i hela världen. Och Ditto ska tydligen inte ens ha släppts alls än.

Bildkälla

Totalt har Nick lyckats fånga hela 4 269 Pokémon, kommit upp i level 31, kläckt 303 ägg och vandrat en sträcka på 15,3 mil. Med andra ord i snitt drygt en hel mil avverkad varje dag.

Lägg även till det faktum att han enligt uppgift jobbar 50 timmar i veckan, utöver allt Pokémontränande.

Hur går det ens till att bli mästare på bara två veckor, kanske du frågar dig?

Jo, tydligen ligger det fyra populära Pokéstops precis intill varandra vid hans hem i närheten av Central Park, vilket innebar att han kunde sitta och håva in sina fångster utan större ansträngning under en stor del av dagen, skriver Polygon.

Den enda utmaningen som kvarstår för honom nu är att skramla ihop stålar till en jorden runt-resa och göra sitt bästa för att verkligen fånga alla. På riktigt.

Bildkälla

Har du eller någon du känner lyckats fånga Articuno, Zapdos, Moltres, Mewtwo eller Mew? Hör av dig till Nyheter24 på tips@nyheter24.se.

Skulle du också vilja fånga fler Pokémon under arbetstid? Det gör Felicia, hon har det nämligen som sommarjobb. Men inte alla hyllar det omåttligt populära spelet. Nu anklagas det faktiskt för att vara rasistiskt, vilket du kan läsa om här.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du fångat någon riktigt sällsynt Pokémon?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

"Husbil och personbil i olycka, E6.", skriver polisen på sin hemsida.