Nu finns den på riktigt – framtidens buss som ska minska köer i trafiken

Ni minns säkert det virala klippet på bussen som svävade ovanför trafiken för att minska på trafikköer. Nu har den byggts på riktigt.


De gjorde det. De har faktiskt byggt den! Ni minns säkert det virala klippet på en animerad buss som åker ovanför marken med bilar under sig? Om inte kan du kolla på det klippet som Nyheter24 publicerat tidigare här.

Hursomhelst så är den byggd och har åkt på sin första testrunda i Qinhuandao i Hebei-provinsen i Kina. Idén har funnits med ett tag – och intresset blev skyhögt efter att en snygg animerad video gjordes.

En brasklapp är att det var ett otroligt litet test med endast ett fåtal bilar som den fick färdas över på en ytterst kontrollerad 300 meter lång bana, skriver Shanghaiist. Även om det kanske inte säger jättemycket om framtiden för den här futuristiska bussen – mer än att den faktiskt finns och ser awesome ut.

Bussen som kallas TEB åker alltså ovanför mark med trafik under sig. Den ska kunna ta upp till 1 200 passagerare och åka i 60 kilometer i timmen. Ungefär som en tunnelbana – fast fem gånger billigare och med en produktionstid på ett år.

Är det här framtiden? Kolla i klippet ovan.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du att den här ska införas i Sverige?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kidnappad flicka befriad efter tio år

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

Högsta domstolen i Stilla havsnationen Maldiverna har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

Kinesiska Zhejiang Geely Holding säljer hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Kiruna: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"E10, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Kristersson om Kinberg Batra: En förtroendekris

Statsminister Ulf Kristersson (M) välkomnar JO-utredningen kring landshövdingen och partikamraten Anna Kinberg Batras anställningshärva, men svarar inte på om regeringen fortfarande har förtroende för henne.

Sverige diskuterar luftförsvar till Ukraina

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) bekräftar att Sverige ingår i ett tyskt initiativ om samarbete för att leverera luftförsvar till Ukraina. Men Kristersson vill inte utlova det begärda systemet Patriot.