Söndag 5 Dec
Stockholm

Nu finns den på riktigt – framtidens buss som ska minska köer i trafiken

Ni minns säkert det virala klippet på bussen som svävade ovanför trafiken för att minska på trafikköer. Nu har den byggts på riktigt.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

De gjorde det. De har faktiskt byggt den! Ni minns säkert det virala klippet på en animerad buss som åker ovanför marken med bilar under sig? Om inte kan du kolla på det klippet som Nyheter24 publicerat tidigare här.

Hursomhelst så är den byggd och har åkt på sin första testrunda i Qinhuandao i Hebei-provinsen i Kina. Idén har funnits med ett tag – och intresset blev skyhögt efter att en snygg animerad video gjordes.

En brasklapp är att det var ett otroligt litet test med endast ett fåtal bilar som den fick färdas över på en ytterst kontrollerad 300 meter lång bana, skriver Shanghaiist. Även om det kanske inte säger jättemycket om framtiden för den här futuristiska bussen – mer än att den faktiskt finns och ser awesome ut.

Bussen som kallas TEB åker alltså ovanför mark med trafik under sig. Den ska kunna ta upp till 1 200 passagerare och åka i 60 kilometer i timmen. Ungefär som en tunnelbana – fast fem gånger billigare och med en produktionstid på ett år.

Är det här framtiden? Kolla i klippet ovan.

Vill du att den här ska införas i Sverige?
Tack för din röst!
Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela