Ashley Graham är H&Ms; nya modell.
1 av 6
Ashley Graham är H&Ms; nya modell. - Foto: H&M Studios
Ashley Graham för H&M.
2 av 6
Ashley Graham för H&M. - Foto: H&M Studios
Ashley Graham är en storlek 44, istället för storlek 36 vilket de flesta modeller brukar vara.
3 av 6
Ashley Graham är en storlek 44, istället för storlek 36 vilket de flesta modeller brukar vara. - Foto: H&M Studios
Nu har många förhoppningar om att H&Ms; höstkampanj med Ashely kan öppna upp för fler "plus size"-modeller att välkomas in i branschen.
4 av 6
Nu har många förhoppningar om att H&Ms; höstkampanj med Ashely kan öppna upp för fler "plus size"-modeller att välkomas in i branschen. - Foto: H&M Studios
Ashley Graham.
5 av 6
Ashley Graham. - Foto: H&M Studios
Ashley Graham.
6 av 6
Ashley Graham. - Foto: H&M Studios

​H&M:s nya modell: "Det finns inte någon perfekt storlek"

28-åriga Ashley Graham är H&Ms; nya ansikte i höstkampanjen. Nu hoppas många att hon banar vägen för fler plus size-modeller.


Att den 28-åriga modellen Ashley Graham frontar H&M Studios höstmode är egentligen inget konstigt. Hon har tidigare varit modell för bland annat Sports Illustrated, Vogue och Elle.

I januari trädde Ashley omslaget till affärsmagasinet Forbes efter att ha utsetts till en av de viktigaste personerna under 30 år.

Ashely är nämligen inte en vanlig fotomodell. Hon är en storlek 44, och inte storlek 36. Något som hon hyllas för i flera stora medier, och nu hoppas man att modeindustrin kommer välkomna fler, större modeller.

Bland annat skrev Daily Mail: “modeller som har storlekar större än 36 har sakta men säkert funnit sig en väg in i modekampanjer och till magasinsfotograferingar de senaste åren, men med H&M studios nya höstkampanj 2016 känns det som om modeindustrin slutligen menar allvar."

– Min förhoppning är att unga kvinnor som handlar på H&M ska se mig i annonserna och påminnas om att det inte finns någon standarddefinition av skönhet eller någon perfekt storlek, berättar Ashley för modemagasinet Harper’s Bazar.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Iskra som hörde att hon var för stor för att bli modell.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män döms av Haparanda tingsrätt till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan rätt tillstånd.