Stockholm

Företaget bakom Pokémon Go: Du kan bli avstängd från spelet på livstid

Du kan bli bannad 4 life.
1 av 2
Du kan bli bannad 4 life. Foto: Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu / Richard Vogel
Om du använder appar som inte är tillverkade av Niantic.
2 av 2
Om du använder appar som inte är tillverkade av Niantic. Foto: Amr Nabil / Amr Nabil

Niantic sätter ner foten när det kommer till appar som inte är officiella och som använder vanliga fusk.


Läs mer

Bäst att vara lite försiktig om du är ett fan av spelet Pokémon Go. Företaget Niantic som ligger bakom succén går nu ut med en varning till alla som fuskar.

Företaget ska börja med att banna spelare som använder sig av fusk som exempelvis att "fejka" var man befinner sig för att lura GPS-systemet. Eller personer som använder program som gör att man kan göra ändringar för att underlätta infångandet av Pokémon, skriver Mashable.

De första som såg uppdateringen skrev om det på Reddit och Niantic skrev därefter ut varningen på sin FAQ-sida. Vissa har blivit avstängda tidigare – men nu sätter företaget ner foten på allvar.

Det innebär kort sammanfattat att om du använder dig av appar, från så kallad tredjehandskälla, som inte är tillverkade av Niantic som gör spelet lättare så riskerar du att bli avstängd på livstid.

Företaget skriver: "om du fejkar var du befinner dig, använder dig av emulator, modifierade eller ej officiella program som sammanlänkas med Pokémon Go eller använder tredjehandsprogram som ändrar på programmets inställningar", riskerar du att bli avstängd på livstid.

Om du har blivit avstängd, eller bannad, så går det att fylla i en överklagan här.

Använder du tredjehands-appar?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.