Det här är vad som händer på en privatjet – en flygvärdinnas bekännelser

- 27/08/2016, 23:00 -
Det som händer på en privatjet stannar på en privatjet...

Det som händer på en privatjet stannar på en privatjet...

Youtube

Det som händer ombord på en privatjet stannar oftast där... tills nu.

Den före detta lyxflygvärdinnan Emilia George öppnar nu upp om vad hennes tid som uppassare till världens rikaste och mest kända personer lärt henne. Och det är vi tacksamma för eftersom hennes historier är minst sagt galna, skriver The Telegraph.

1. Pengar är inget problem

Emilia har sett allt i matväg. Från middagar för 10 miljoner kronor eller en låda med sallad för 70 000 kronor. "När man har ett privatplan är pengar inget problem" skriver hon.

"Många använder dem snarare som taxitjänster". Ett skiljt par ska bland annat ha använt sitt privatplan för att kunna ha sin gemensamma hund varannan vecka.

Bildkälla

2. Flygplanen liknar inget du tidigare sett

Att se insidan av en privatjet är ganska lätt med en liten sökning på Google. Något som däremot ska vara i en klass för sig enligt Emilia är att stiga ombord på ett helt egeninrett flygplan.

Många som har ett sådant spenderar mer pengar på inredningen än på själva planet. Emilia nämner flygplan med egna gym, disco rum och till och med en egen tron i solitt guld.

Bildkälla

3. Allt ska kunna fixas

Oavsett om du befinner dig på en privat ö, en avlägsen skidort eller 10 000 meter upp i luften ska allt kunna ordnas till den högt skattade kunden. Vilket lett till en hel del bisarra situationer.

"Du kan behöva göra saker som att betala en taxiräkning på 5000 kronor för att skaffa en burk kaviar, eller desperat försöka hitta en 200 man stark blåsorkester för att välkomna din klient på flygplatsen." skriver Emilia.

Bildkälla

4. Folk kommer stöta på dig

Människor med mycket makt och pengar som är vana att få vad de vill ha, och dessutom av attraktiva kvinnor, på sina privatflyg, är kanske inte den bästa kombon alltid. Emilia har varit med om både intima middagar, oväntade besök på sitt hotellrum och snuskiga förslag så att säga.

Hon hade dessutom hört om en klient som ville att alla i kabinpersonalen skulle klä sig i kinky kläder under flygningen, och de som vägrade hamnade i onåd några dagar.

Bildkälla

5. Du kommer få specialbehandling

Bo på världens lyxigaste hotell, äta på de finaste restaurangerna, få allt betalt när du är borta och överösas med dricks låter kanske inte helt fel. Inte heller en egen chaufför, assistent eller ett eget kreditkort som får användas som det önskas.

En gång fick hela kabinpersonalstyrkan 30 000 kronor i kontakter i dricks – vardera. Andra har fått Rolexklockor och märkesväskor från till exempel Hermès. Och det slutar inte där. Varför inte festa i VIP-avdelningen på några av de mest anrika klubbarna i världen eller få backstagebiljetter till ditt favoritband?

Bildkälla

6. Underliga kostkrav

Att bli ombedd att servera lax som bara fått lyssna på klassisk musik hela sitt liv är inte en helt galen förfrågan, nej, inte i privatflygplansvärlden. Inte heller är det det minsta konstigt att bara vilja äta mat som serverades vid en viss temperatur. Eller att enbart äta desserter klädda i bladguld.

Men ibland räcker det inte med att man har mat för 75 000 kronor ombord, ibland är allt man är sugen på ändå bara McDonald's. Något en klient blev under en flygning. Vilket naturligtvis ledde till att planet fick göra en nödlandning halvvägs in i flygningen för att den hungriga passageraren skulle få sin gourmetmåltid framkörd.

Bildkälla

7. Jobbet innebär en massa väntande

På privatflyg finns inga avgångstider. Vilket kan leda till att ett plan blir stående flera veckor utan att lyfta, trots att besättningen hela tiden måste vara redo. Det är också vanligt att klienten, på den avtalade dagen för avfärd inte ens dyker upp över huvud taget.

Trots detta är det viktigt att vara för förberedd att åka med minimal marginal. Det betyder att planet står redo, fyllt med både personal och mat för flera tusen kronor. Som flygvärdinnorna sedan måste kasta.

Bildkälla

8. Du kommer behöva dölja otrohet

Ibland kommer en klient ha med sig ett annat kvinnligt sällskap än sin fru eller vanliga flickvän, och då gäller det att vara tyst och diskret om det. Personalen kan också bli ombedda att gå igenom flygplanet och plocka bort minsta spår efter den kvinnliga besökare, inklusive hårstrån och läppstift på skjortkragar.

Andra klienter orkar inte bry sig om att dölja något utan tar med både frun och älskarinnan på samma flygning.

Bildkälla

9. Du kommer frakta värdefull last

Personer med privatflyg kan ha en tendens att gå lite overboard med sitt handbagage – på ett både bra och dåligt sätt.

Emilia har sett allt från lådor med juveler, värdefulla samlingar med vapen, folk som reser med tama falkar, lekfulla lejonungar och till och med en apa som bar Burberry.

Bildkälla

Skulle du vilja ha hennes jobb?