Is i drinken har alltid varit en självklarhet... eller?
Is i drinken har alltid varit en självklarhet... eller? - Foto: Giphy / Imgur

Därför ska du aldrig beställa is i drinkar på restaurang

Ni vet säkert redan vad det här kommer att innebära men håll i er nu... På riktigt... Varning för känsliga.


En najs drink eller mugg med läsk vill man naturligtvis avnjuta med en massa is. I alla fall de flesta av oss.

Giphy

Det finns dock en otroligt äcklig anledning till att du kanske borde tacka nej till isen – för att vara på den säkra sidan.

På Reddit delade nämligen restaurang- och barpersonal med sig av erfarenheter där isen innehåller snuskigt mycket bakterier. Varför undrar du?

Jo, ismaskinerna är inte prioriterade att städas. Det gäller givetvis inte alla restauranger, men... Kolla bara på den här bilden:

Imgur

Den föreställer nämligen en städning av just en ismaskin. I en annan tråd på Reddit skriver en användare som jobbade på ett café som hittade "en död spindel och rödmögel i ismaskinen".

Ytterligare en användare skriver att "vad som verkligen är äckligt är att isen börjar smaka mer och mer som flott ju mer isen smälter och det är vanligt där det serveras friterad mat".

Studier har också gjorts, dock i Storbritannien, där sex av tio restauranger innehöll mer bakterier än toalettvatten, skriver Mirror. Tidigare har ju Nyheter24 också skrivit om att man ska vara försiktig när det kommer till citron i drinkarna också. Inget kul får man ha kvar...

Som sagt så gäller det här verkligen inte alla restauranger då många faktiskt gör ett strålande jobb när det kommer till renligheten.

Men om du är kräsmagad kanske det är bäst att säga nej till isen. Tråkigt med rumstempererad drink dock...

Giphy

Dessutom är det lika äckligt att inte diska sin vattenflaska som att slicka på toalettsitsen så... Ja... Försiktighet är nyckeln.

Glöm isen men glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du sluta beställa is på restauranger och barer?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Traderas skarpa varning till kunderna: "Var försiktig..."

Din sänkta skatt på 3 270 kronor hotad: "Straffar sparsamhet"

I år är skatten på sparande rekordhög. Nu vill regeringen sänka ISK-skatten. Myndigheterna som fått i uppdrag att titta på förslaget är kritiska. Men det får Nordnets privatekonom Frida Bratt att se rött.

USA väntas stoppa palestinskt FN-medlemskap

FN:s säkerhetsråd planerar en omröstning i den kontroversiella frågan om fullvärdigt medlemskap för palestinierna i världsorganisationen sent på torsdagen. USA uttrycker stor tvekan över ett godkännande av Palestina som fullvärdig FN-medlem.

Kvinna avled på sjukhus – man mordmisstänkt

En kvinna i 25-årsåldern i Luleå har avlidit till följd av allvarliga skador som hon fick i en lägenhet i förra veckan, skriver Norrbottens-Kuriren.

Polisen i Kristinehamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil dikeskörd utefter E18 när kontrollplats Ölme i riktning mot Karlstad.", skriver polisen på sin hemsida.

När är EU-valet 2024 och vilka får rösta? Här är svaren!

När är det EU-val 2024, vilka får rösta och hur såg valresultatet ut år 2019? Nyheter24 reder ut allt du kan tänkas vilja veta inför det stundande valet.