Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

10 av de dummaste frågorna svenska turister har ställt

- 28/09/2016, 21:31 -
Läsa karta och eiffeltornet i Paris
1 av 2

En hel del människor får resfeber inför semestern. Människorna på bilden har dock inget med nyheten att göra.

TT Nyhetsbyrån / Pexels

Eiffeltornet i Paris byggdes 1889
2 av 2

Paris är ett populärt resmål.

Pexels

Alla svenskar är inte lika resvana, något som kan leda till en och annan märklig fråga. Här är tio av de bästa (dummaste) frågorna som svenska turister har ställt.

När man semestrar utomlands kan det lätt bli att frågorna snurrar i huvudet. I alla fall för vissa.

Nu har resebyrån Ebeach grävt i sitt kundtjänstarkiv och plockat fram de tio dummaste frågorna svenska turister har ställt på utlandssemestern.

– Alla är inte lika resvana och därför är det naturligt att det uppstår spännande frågor emellanåt. Tidsskillnad kan exempelvis vara klurigt och det kan förvirra även de mer vana resenärerna, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på resebyrån.

Här är de svenska resenärernas frågor:

1. "Innan jag bokar vill jag att ni lovar mig att det kommer vara soligt och varmt under de datumen jag ska resa."

Bildkälla

2. "Är kaffet på hotellet gott? Det är ju faktiskt väldigt viktigt med kaffe."

Bildkälla

3. "Jag har bokat rum på ett lägenhetshotell. Skulle ni kunna bekräfta att det finns en brödkniv att tillgå i kokvrån? Det är oerhört frustrerande att behöva skära bröd med en vanlig kniv."

Bildkälla

4. "Jag har bokat en resa tillsammans med min familj och mina svärföräldrar. Jag och min familj ska bo i ett rum och svärföräldrarna i ett annat. Finns det möjlighet att få rummen så långt ifrån varandra som möjligt?"

Bildkälla

5. "Jag bokade en resa med er för några minuter sedan, men jag glömde att boka in ett av mina barn. Hur gör jag?"

Bildkälla

6. "Vi är tre personer som bokat en resa med er och vi har valt två dubbelrum. Betyder det att den av oss som bor själv i det ena dubbelrummet är tvungen att dela säng med en främling?"

Bildkälla

7. "Flyget till Mallorca avgår klockan 15.15 och anländer klockan 20.05, och flyget hem avgår 12.25 och landar på Arlanda klockan 15.25. Enligt min uträkning tar det alltså nästan fem timmar att resa dit och bara tre timmar hem, hur är detta möjligt?"

Bildkälla

8. "När vi bokade vår transferbuss stod det att resan från flygplatsen till hotellet beräknas ta 20 minuter. Resan tog bara tio minuter, så vi har ju betalat för tio minuter som vi inte utnyttjade. Kan man få en återbetalning på halva kostnaden?"

Bildkälla

9. "Min taxi har inte kommit än och jag är orolig att jag ska missa mitt flyg. Det står 'all taxes included' på min flygbiljett, så när kommer min taxi?"

Bildkälla

10. "Jag skulle resa på semester med er nästa vecka men jag kan inte längre åka eftersom jag sitter i fängelse just nu. Kan jag flytta fram resan några månader?"

Bildkälla

Läs också om att det nu blir olagligt att paxa strandplats, eller om turisterna som bara var centimeter från valens gap på valsafarin.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Brukar du få resfeber?