Läsa karta och eiffeltornet i Paris
1 av 2
En hel del människor får resfeber inför semestern. Människorna på bilden har dock inget med nyheten att göra. - Foto: TT Nyhetsbyrån / Pexels
Eiffeltornet i Paris byggdes 1889
2 av 2
Paris är ett populärt resmål. - Foto: Pexels

10 av de dummaste frågorna svenska turister har ställt

Alla svenskar är inte lika resvana, något som kan leda till en och annan märklig fråga. Här är tio av de bästa (dummaste) frågorna som svenska turister har ställt.


När man semestrar utomlands kan det lätt bli att frågorna snurrar i huvudet. I alla fall för vissa.

Nu har resebyrån Ebeach grävt i sitt kundtjänstarkiv och plockat fram de tio dummaste frågorna svenska turister har ställt på utlandssemestern.

– Alla är inte lika resvana och därför är det naturligt att det uppstår spännande frågor emellanåt. Tidsskillnad kan exempelvis vara klurigt och det kan förvirra även de mer vana resenärerna, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på resebyrån.

Här är de svenska resenärernas frågor:

1. "Innan jag bokar vill jag att ni lovar mig att det kommer vara soligt och varmt under de datumen jag ska resa."

Bildkälla

2. "Är kaffet på hotellet gott? Det är ju faktiskt väldigt viktigt med kaffe."

Bildkälla

3. "Jag har bokat rum på ett lägenhetshotell. Skulle ni kunna bekräfta att det finns en brödkniv att tillgå i kokvrån? Det är oerhört frustrerande att behöva skära bröd med en vanlig kniv."

Bildkälla

4. "Jag har bokat en resa tillsammans med min familj och mina svärföräldrar. Jag och min familj ska bo i ett rum och svärföräldrarna i ett annat. Finns det möjlighet att få rummen så långt ifrån varandra som möjligt?"

Bildkälla

5. "Jag bokade en resa med er för några minuter sedan, men jag glömde att boka in ett av mina barn. Hur gör jag?"

Bildkälla

6. "Vi är tre personer som bokat en resa med er och vi har valt två dubbelrum. Betyder det att den av oss som bor själv i det ena dubbelrummet är tvungen att dela säng med en främling?"

Bildkälla

7. "Flyget till Mallorca avgår klockan 15.15 och anländer klockan 20.05, och flyget hem avgår 12.25 och landar på Arlanda klockan 15.25. Enligt min uträkning tar det alltså nästan fem timmar att resa dit och bara tre timmar hem, hur är detta möjligt?"

Bildkälla

8. "När vi bokade vår transferbuss stod det att resan från flygplatsen till hotellet beräknas ta 20 minuter. Resan tog bara tio minuter, så vi har ju betalat för tio minuter som vi inte utnyttjade. Kan man få en återbetalning på halva kostnaden?"

Bildkälla

9. "Min taxi har inte kommit än och jag är orolig att jag ska missa mitt flyg. Det står 'all taxes included' på min flygbiljett, så när kommer min taxi?"

Bildkälla

10. "Jag skulle resa på semester med er nästa vecka men jag kan inte längre åka eftersom jag sitter i fängelse just nu. Kan jag flytta fram resan några månader?"

Bildkälla

Läs också om att det nu blir olagligt att paxa strandplats, eller om turisterna som bara var centimeter från valens gap på valsafarin.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du få resfeber?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.